Напишете дума/думи за търсене

Най-мощното пълнолуние за годината идва с пълно лунно затъмнение

На 16-и май (понеделник), в 7:14 часа ще настъпи пълнолуние, съпроводено с пълно лунно затъмнение в знак Скорпион, на 25 градуса в знака. Събитието ще се усеща ден преди настъпването му. Това ще бъде първото лунно затъмнение. Ефектът му ще бъде видим в Южна и Западна Европа, Южна и Западна Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Тихия океан, Атлантическия океан, Антарктида и Индийския океан.

Пълнолунието е лунна фаза, в която Земята се намира между Слънцето и Луната или двете небесни тела се намират едно срещу друго. Ако на новолуние може да посяваме мечти и желания, сега е моментът да почистим бурена около реколтата си. Фазата на пълнолунието се свързва с освобождаване на ненужни мисли, действия, хора и подходи.

Това е първото от началото на годината лунно затъмнение. Самото пълнолуние носи повишена емоционалност, чувствителност и желание за действие. Усещането може да се сравни със състоянията на прекалена търпеливост, която е време да приключи и да подреди живота ни с един замах. Лунното затъмнение носи допълнителна енергия да внесем ред в делата си и това със сигурност е необходимо и препоръчително, ако се случва без необмислени решения, крайни действия и заключения. Слънцето и
Луната се намират в точна опозиция, но и двете небесни тела имат напрегнат аспект с планетата учител Сатурн. Тя като съдия ще наблюдава диалога между светилата и мъдро ще почуква по съдийската скамейка при всяко тяхно несправедливо решение.
Няма да ни позволи да преувеличаваме, да парадираме с надмощие и да си представяме чудеса след лично взети решения.

В период до три дни след точната фаза на затъмнението не е препоръчително да се взимат важни решения. Особено ако изпитвате съмнения, страх и колебания за действията си. Ако все пак емоционални проблеми, травми и решения търсят своето развитие, точно сега бъдете максимално разумни в изборите си.

Моят съвет е да избягвате активност в това време и да изберете успокояващи и релаксиращи занимания, които да ви донесат в нощта на процеса важни сънища, ясни знаци и вдъхновяващи идеи.

Смятам това пълнолуние за най-силното през годината, защото засяга оста Скорпион-Телец, която сама за себе си носи дълбокия смисъл на трансформация и прераждане на темите, свързани с двата знака. Знак Телец се свързва с всичко, което притежаваме. Това е собственото ни тяло, приятелите ни, визията ни, парите ни, недвижимите и движимите вещи, храната ни и ценностната система, която имаме. Знакът също описва нашето отношение към всички изброени теми на едно практично и рационално ниво, за разлика от знак Скорпион, който търси дълбочина, смисъл и развитие в тях.

Понякога в стремежа си да притежаваме вещи и да градим собствената си зона на комфорт, прекаляваме в търсене на лично удовлетворение и признание. Състезаваме се, преследваме, гоним цели, катерим върхове с единствената цел да бъдем оценени от някой друг. Обичаме и очакваме да бъдем обичани на всяка цена. Ревнуваме, защото искаме да притежаваме. Сърдим се, защото нашите очаквания се разминават с това, което получаваме. Обграждаме се с хора, които ни ласкаят, а после ги наричаме лицемери. Парадираме със скъпи вещи и после обясняваме, че търсим само любов и разбиране. Избираме връзки и създаваме отношения с цел да се похвалим и да докажем величието на собственото си его. Замислете се!


Всички тези теми са доста познати и сякаш сме им дали правото да се превърнат в „нормалните неща“ от живота ни. Това пълнолуние се случва един път в годината и точно то ни дава възможността дълбоко и истински да преживеем, анализираме и да се разделим с някои модели на мислене и поведение, в които по навик удобно и комфортно съществуваме. Луната в знак Скорпион ще ни накара да съберем себе си, като върнем всичките си парченца на мястото им. Онези парченца, които Телецът е раздал с надеждата да докаже с какво разполага. Бъдете себе си. Търсете щастието вътре в себе си и не разчитайте то да идва отвън.

Сега е моментът да помислим какво правим в излишък и за какво забравяме да мислим. Дали в преследване на материален комфорт не правим грешните избори. Дали не инвестираме доверие в грешните хора. Дали не се доказваме там, където това е безсмислено. Дали някой не ни е затворил вратата, а ние продължаваме да стоим на прага в очакване да бъдем допуснати? Нека бъдем с тези, които ни ценят такива каквито сме.

Помислете пред кого се опитвате да бъдете винаги силни и перфектни. Дали не се страхувате да разкриете себе си и дали се налага да се грижите за отношения, които нямат корени. Дали сте щастливи обградени от скъпи вещи. Дали давате в очакване да получите. Всички тези въпроси могат да намерят отговорите си точно сега. Почувствайте и направете със себе си това, което ви кара да се чувствате щастливи.

Времето е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. Спортните занимания сега ще се радват на добри резултати и вътрешна хармония. Преобразете гардероба си с нови дрехи или вдъхнете нова визия и живот на старите. Помислете как се храните и променете ежедневното си меню с храни, които ви зареждат и дават енергия. Грабнете в голяма кошница всичко, което имате от знак Телец и го пренесете в знак Скорпион, който има способността да направи чудеса с донесеното. Вярвайте в себе си. Слушайте сърцето си и не съжалявайте за нищо.

Всички знаци ще усетят въздействието на тази силна трансформираща енергия, но най-силно това пълнолуние ще бъде усетено от родените в трета декада Скорпиони и Телци.
В този период операции не се препоръчват! Усвояването на лекарства е много по-ефективно!

С обич,
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X