Напишете дума/думи за търсене

Мигновени детски рецепти от една суперзаета мама

Източник: Envato

Здравейте, драги супермами! Ако и вие като мен жонглирате между изпращането на няколко спешни имейла и същевременно се опитвате да откриете онова супер сладко есенно гащеризонче за своето съкровище, или пък водите някакъв важен онлайн бизнес call, но с изключена камера, защото сте заети да нарежете тихичко няколко пресни морковчета за детския училищен обяд, смятам, че можем да си съчувстваме идеално.

Изобщо, ама изобщо не е лесно да балансираме между това да се грижим подобаващо за детето си и да изкатерим някакъв солиден връх в нашата кариера, но какво да се прави. Не всяка от нас може да бъде удостоена с титлата “супермама”. Затова трябва задружно да си споделяме и помагаме, когато настъпят някакви критични моменти - като например този.

Часът е 8:16, а важна онлайн среща в 8:30 с колегите, от която дори няма и някакъв минимален шанс за измъкване, възпира цялото предвидено време, за да приготвим важния за малчугана ни училищен обяд. Какво тогава да направим? Как да не се чуват безобразните звуци от пасатора, докато всички очакват от нас да обявим така чаканите резултати от последното тримесечие? Как да изглеждаме супер дигитално концентрирани в екраните на директорите, докато усещаме някакъв странен мирис на загоряло мляко от кухнята? Еми не, не става. По този случай нека да видим няколко кратки и бързи рецепти, които имат за цел спокойно да бъдат поставени в детската кутийка за ученическия обяд.

Малки симпатични такосчета с бобена паста и зеленчуци

На мен лично ми отне малко повече от 11 минути, за да приготвя тази рецепта, а аз, честно казано, не съм от най-сръчните в кулинарията, така че според мен вие може да се справите и още по-добре. Първо пускате фурната да загрява до 180 градуса. След това с помощта на кръгла резачка за сладкиши изрязвате от голям слайс тортила няколко малки сладки тортилчета. Взимате една хубава форма за мъфини, намазвате нейното дъно с предпочитана мазнина, и нареждате малките тортилчета в нея. Слагате във фурната за 7-8 минути, а междувременно подготвяте пълнежа за бъдещите такосчета. Аз предпочитам за тази цел да използвам сварен черен боб от буркан, малко зелена салата и зеленчуците, които моето дете обича към тази рецепта - това са пресни и свежи доматки и моркови. Тях предпочитам да купувам от Lidl, защото веригата тества своите над 120 вида плодове и зеленчуци за над 700 вида остатъци от пестициди, което за мен си е важно. Както и за моето дете. Там също, докато пазарувам покупките за дома, мога да открия на едно място и всичко необходимо за училищните дейности на моята горда ученичка, но това е тема за някой друг материал. Да се върнем на рецептите.

Нарязвате на ситно пресните и свежи доматки и моркови, допълвате с вкусния и богат на въглехидрати и протеини сварен черен боб, овкусвявате с любимите на семейството подправки, и сте готови с пълнежа за малките детски такосчета!

Пълните готовите и изстинали от фурната тортили с вашия супер пълнеж, поставяте в училищната кутийка за обяд на вашето дете и воала! Вече сте готови да преминете към работните си ангажименти.

Бързите и вкусни кашкавалени гофрети

Знам, че почти всички деца обичат неустоимата пица. Но също така знам, че при вида на красиво изпечена гофрета, пълна с всякакви вкусни неща, децата бързо запяват друга песен. Вероятно повечето от вас са приготвяли тази супер бърза рецепта, с която получавате много одобрителни “мммм-та” от вашите малки, сладки съкровища, но все пак аз искам да я споделя с вас. Както се подразбира, трябва ви гофретник, предпочитан вид хляб, малко масло и най-вкусните и обичани кашкавали и сирена от цялото семейство. Гофретникът придава една супер интригуваща красота и форма на целия този сандвич, и точно това според мен е причината децата толкова много да се вълнуват, когато го хапват. Дори и в голямото междучасие настава една нестихваща суперзабава. А и става бързо, което пък за мен е по-важното. Намазвате филийките с малко масло или друг предпочитан продукт от този вид, поставяте между тях слайсове кашкавал (в моя случай това са гауда и смес от овче и краве мляко) и мушкате в гофретника. Понякога моята сладка принцеса обича в златисто изпечената кашкавалена гофрета да вкусва и няколко резенчета свежа краставичка, което пък си е моя фин и отличителен витаминозен детайл в тази рецепта. Краставичките отново предпочитам да купувам от Lidl заради техния строг контрол относно качеството на предлаганите плодове и зеленчуци.

Девет минути! Точно толкова ми отне приготвянето на тази рецепта, а аз наистина трябва вече да ви оставям, защото ми предстои една много важна онлайн среща. Казвам ви чао, супермами! 

  • Ключови думи:
X