Напишете дума/думи за търсене

Истинската история на Присила и Елвис Пресли

Присила Пресли научава за Елвис, когато е на 11 години, слушайки първия му запис. "Три години по-късно и на 5500 мили от дома ми щях да го срещна", пише тя в своите мемоари.

Говорейки с Джена Буш Хейгър в интервю за списание Today през 2017 г., Присилa се връща назад към първите си спомени за роклегендата.

"Наистина всичко започна с гласа му - казва тя. - Хората обичаха гласа му. Когато пееше, сякаш пееше на теб."

"Той също не беше лош за гледане", добавя Присила.

“Всички бяха влюбени в него

Те все още са влюбени в него. Беше наистина красив. Той просто се събуди красив. Поглеждах го и казвах: "О, боже мой".

45 години след смъртта му през 1977 г. любовната история на Елвис и Пресила бе показана на голям екран.

"Но много неща останаха за нас", казва тя пред списание "Пийпъл". Редакторите я търсят, защото именно пред изданието в далечната 1978 г. тя за първи път разкрива неподозирани тайни за живота си със световната звезда.

Двамата с Елвис се запознават през 1959 г., когато Присила е в гимназията. Срещат се на парти в Западна Германия. Колкото и да е странно, двамата американци започват общия си път във Висбаден. Вторият баща на Присила, който служи във военновъздушните сили, е преместен в базата там, а Елвис служи в армията.

Разликата във възрастта им не може да остане незабелязана.

“Когато се запознахме, аз

бях 14-годишна

Той беше на 24", казва тя пред списанието. Според Присила, когато разбрал, че е в девети клас, той отговорил: "Защо? Та ти си просто бебе".

Двамата започват да се срещат. "Открих, че съм дълбоко обвързана с Елвис", пише тя в спомените си. На фона на тази връзка Присила казва, че училището "се е превърнало в скучна работа".

"Продължавах да си казвам, че ще се справя по-добре, че ще наваксам, но концентрацията ми беше изцяло върху Елвис."

Според бъдещата г-жа Пресли той я е "оформил" в "правилното момиче".

"Харесваше брюнетки със сини очи. И аз толкова добре паснах на този образ. Осъзнах го, разбира се, чак след години. Той ме оформи според своите предпочитания отвъд моя външен вид. Нещо в южняшкото му възпитание го беше научило, че "правилното" момиче трябва да бъде запазено за брак.

Аз бях

това момиче

В същото време той ме превърна в своя жена. Носех дрехите, прическата и грима, които той искаше", продължава изповедта си преди години Присила.

След четвъртата им среща се намесват родителите на Присила. Баща й, капитан Джоузеф Пол Бюлио, за когото майка й се омъжвa след смъртта на биологичния й баща, иска да се срещне с популярния изпълнител.

"Имате толкова жени, които са влюбени във вас. Защо точно дъщеря ми?", пита доведеният й родител.

"Много я харесвам. Тя е много по-зряла от възрастта си и аз се наслаждавам на компанията й...

Не е нужно

да се тревожите

за нея,

капитане. Ще се грижа добре за нея", уверява Елвис.

"Той дойде в къщата и беше очарователен и прекрасен. Семейството ми много вярваше в него", казва Присила пред Барбара Уолтърс за ABC през 1985 г.

"Родителите ми останаха объркани и озадачени от връзката ни. Опитахме се да ги накараме да повярват, че е правилно и платонично и те искаха да ми повярват. Винаги, когато се опитваха да ни попречат да се виждаме, аз ги умолявах, плачех и правех и тях, и себе си нещастни. В ретроспекция не мисля, че нещо можеше да ни спре с Елвис да бъдем заедно", добавя тя.

През 1960 г. изпълнителят се завръща в САЩ. "Не се чух с Елвис веднага. Майка ми каза: "Виж, казах ти", спомня си Присила пред Лари Кинг през 1999 г. Точно тогава Елвис й се обажда – "и така всичко започна отначало."

Три години след това, през 1963 г., родителите на Присила й позволяват да завърши образованието си в Мемфис, Тенеси, за да

може да бъде по-близо до Елвис

През 1967 г. Елвис и Присила се женят в Лас Вегас, след като той й предлага брак предишната година.

"Един ден той ми показа пръстена и просто ме помоли да се омъжа за него. Цялата церемония продължи осем минути. Тази сватба бе насърчена от неговия мениджър полковник Том Паркър. Той оказа натиск да се оженим, и то скоро", разкрива неочаквани подробности пред списание "Пийпъл" г-жа Пресли.

Тя е откровена, че

сватбата става в

труден момент

и за двамата. Точно девет месеца преди деня на бракосъчетанието Присила ражда единственото им дете - Лиза Мари Пресли.

Според автобиографичната книга на Присила "Елвис и аз" тя не е била подготвена за бременността.

Тогава освен за всичко друго се тревожи и доколко сериозна е аферата му с Нанси Синатра. "Такава безспорно имаше", откровена е половинката на световната легенда. Все пак

сватбата е обявена, но съпругата на Пресли не е щастлива

Докато снима нов филм през 1968 г., Елвис го няма твърде дълго и Присила решава да взема частни уроци по танци.

Така неусетно тя започва кратка авантюра със своя инструктор и в книгата си се разкайва: "Излязох от това, осъзнавайки, че имам нужда от много повече.

Всъщност исках връзката си с Елвис, но много повече от нея. Не това, в което се беше превърнала."

Още преди да се роди дъщеря им,

двойката се

разделя за кратко

Елвис иска време да остане сам.

"Не мисля, че наистина възнамеряваше да ме напусне. Това не беше в неговия стил - казва тя. - По-късно осъзнах, че той също има въпроси около това как едно бебе ще повлияе на живота му. Дали публиката ще го приеме като баща? Той дори не беше сигурен дали феновете му са се адаптирали към това, че е станал съпруг. Колко лоялни биха били?"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X