Напишете дума/думи за търсене

Предимствата на ъгловите дивани

Ъгловите дивани имат повече предимства, отколкото недостатъци. Те са просторни и са чудесен вариант, когато имате голяма стая, където е необходимо да запълните пространството по естетически начин.

Ако мислите да инвестирате в нов диван, научете за плюсовете на ъгловите видове.

Те ви позволяват да се възползвате максимално от пространството
Ъгловите дивани са полезни за визуално разделяне на пространства. Например, ако имате голяма всекидневна и искате да обособите трапезария, ъглов диван може да раздели двете зони.

Ще имате повече места за гостите си
Ъгловите дивани са доста просторни. Това дава възможност за допълнителни места за вашето семейство, гости и посетители.
В зависимост от избрания от вас модел и неговите размери, може да получите още до десет места за сядане. Освен това хората сядат един срещу друг, а това прави социалните поводи по-приятелски.

Може да ги използвате заедно или поотделно
Някои модели ъглови дивани също са модулни, тоест идват на сегменти, които могат да се съединяват или разделят според вашите лични предпочитания. Това е още едно голямо предимство, защото може да промените оформлението на стаята си, когато и както пожелаете.

Може да ги персонализирате
Както при всеки друг вид диван, може да закупите и ъглов диван, изработен по поръчка. Освен че може да изберете желаните от вас цветове и вид тапицерия, изработеният по поръчка диван ще пасне на вашето пространство точно и ще бъде съобразен с вашите нужди.

Може да го предпочетете в L или U форма, добавяйки различни щрихи към всяка стая.


Улесняват почистването на стаята
Тези видове дивани обикновено имат повдигнати крака, което прави почистването много по-лесно.

В резултат на това няма да се налага да вдигате или местите мебелите, за да почистите с прахосмукачка под тях. Освен това, ако имате прахосмукачка робот, тя няма да има проблем да почисти отдолу.

Имат ли недостатъци при ъгловите дивани?
Единственият недостатък на ъгловите дивани е, че те не пасват на всяка стая. Този тип мебели изискват достатъчно пространство, за да изглеждат добре.

Това означава, че по-новите сгради, които обикновено имат по-малки стаи, невинаги са подходящи за ъглов диван. Може обаче да закупите по-малки модели, базирани на по-традиционен стил.

Трябва да имате отворено пространство или прав ъгъл
За да се възползвате максимално от естетиката, предлагана от ъгловите дивани, трябва да имате отворена стая. Или поне секция с прав ъгъл, където може да го поставите.

Това ще придаде визуален ред на вашето пространство, придавайки му смисъл. В противен случай мястото, където поставяте дивана, може да изглежда безцелно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X