Напишете дума/думи за търсене

Тайните на перфектната спалня

Спалнята е едно от най-важните и интимни пространства във вашия дом. Затова създаването на перфектната спалня трябва да бъде приоритет в декора.
Ще ви дадем няколко тайни, за да постигнете перфектната си спалня. Те включват всичко от вашия матрак до вашите мебели.

1. Вашето легло: най-важната мебел за инвестиция
Първата тайна за перфектната спалня е изборът на правилното легло.
Леглото е най-важната част от мебелите във вашата спалня. Освен че трябва да изглежда добре, то трябва също да поддържа съня ви и да ви осигурява удобно и уютно място за почивка.
Поради тази причина една перфектна спалня се нуждае от перфектно легло. Трябва да имате предвид размера, комфорта и дизайна. Изберете леглото, което отговаря на вашите нужди, и такова, което отговаря и пасва на пространството във вашата спалня.

Ако имате малка стая, голямото легло ще насити пространството и ще направи придвижването неудобно. В този случай ще трябва внимателно да обмислите размера на леглото и дори да помислите за разтегателен диван. Ако имате голяма спалня, може да изберете легло с балдахин, за да подчертаете пространството и да добавите фокус към стаята.


2. Изберете най-добрия матрак
Каква полза от красиво легло с некачествен матрак? Никаква! Следователно, втората тайна е свързана с избора на най-добрия матрак и нещата, които трябва да имате предвид, преди да купите.

Съображенията за качествен матрак варират за всеки човек в зависимост от личните предпочитания или медицински препоръки и степента на твърдост. Може да избирате между мека, средна, твърда или ергономична.

Основният приоритет при закупуването на нов матрак е той да бъде дишащ.

3. Използване на мебели за създаване на перфектната спалня
Важна е ориентацията на вашето легло и мебелите, които избирате за спалнята. Заедно те се комбинират и работят в хармония, за да ви помогнат да създадете перфектната спалня.

Ако следвате Фън Шуй, ще разберете за какво става дума. Според тази източна философия трябва да поставите таблата на леглото на север, за да създадете баланс. Балансът се подобрява, ако го подпрете на стена без прозорец, тъй като това осигурява усещане за защита.

Що се отнася до другите мебели в спалнята, ще трябва да вземете предвид оформлението на пространството. Това включва мислене за това дали имате прозорци или не, откъде влиза слънцето и посоката на вратата. Проверете добре спалното пространство, направете план и изберете ориентация, която ви кара да се чувствате доволни.

4. Добавете топлина и комфорт с текстила
Следващата тайна за перфектната спалня е декорацията на леглото. Независимо от декоративния стил, който сте избрали, текстилът придава топлина и комфорт. Проверете дали спалното бельо, което използвате, е естествено и се уверете, че е направено от устойчиви материали като памук, вълна, коприна или кашмир.

Украсете леглото си с меки възглавници и одеяла, които ви приканват да легнете, да си починете и да се отпуснете. Изберете качествени чаршафи и имайте предвид, че бялото спално бельо е синоним на релакс и спокойствие.

5. Персонализирайте спалнята
Всеки човек е уникален и всяка спалня трябва да отразява личността и характера.
Въпреки че може да се ръководите от тенденциите и модата в декора, вашата спалня трябва да бъде толкова уникална, колкото сте вие. За да постигнете това, използвайте странични маси с лични аксесоари като растения, снимки или книги.

Може също така да включите скринове или куфари, за да съхранявате вашите важни неща и да добавите щрих на интериора. Ако имате голяма спалня, включете фотьойл със странична масичка близо до прозореца. Може да създадете идеално пространство за сутрешен чай, четене или писане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X