Напишете дума/думи за търсене

Деси Банова-Плевнелиева избира Нова тв пред кариера в Германия (подкаст)

Деси Банова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа” Снимка: Георги Кюрпанов

Преди да започне работа в Нова тв, Деси Банова – Плевнелиева трупа опит пред камера в музикалната телевизия ММ, където през 1997 г. води предаването “Хензел и Гретел”. “Това бяха едни много сладки моменти в моя живот. Учех в УНСС и моят колега Бисер Кунчев ми предложи да водим това предаване, на което брат му беше продуцент. Беше невероятен опит, защото освен че предаването беше на живо, имаше и контакт с публиката”, разказва тв водещата в подкаста “24 часа от живота”.

Един ден случайно разбира, че е обявен конкурс в Нова тв за водещи на времето. Явява се заедно с над 2000 кандидати. Веднага изпъква сред тях с това, че има записи от предишни тв изяви и няма никакви притеснения пред камерата. “На пробите казаха, че ще ми се обадят, но разбрах, че няма да се случи, защото това го казваха на всеки. Тогава работех в немско-българска фирма и имаше перспективи за заминаване в Германия. В един момент ми се обадиха и казаха, че другия понеделник трябва да започна работа в Нова тв. Три дни се чудих как да постъпя, защото в телевизията по онова време нямаше нещо твърдо, докато във фирмата имах много добра перспектива с конкретни условия. После обаче реших да рискувам”, разказва Плевнелиева.

Приема работата в телевизията и кариерата ѝ в един момент тръгва нагоре. Почти 20 години е на екрана като водеща на времето, автор е на документалния филм “Климатични аномалии”, посветен на климатичните промени в България и могат ли те да бъдат предотвратени. Като автор на филма е поканена да участва на среща в Ню Йорк, посветена на глобалната промяна на климата. Тя е единственият български представител заедно с 12 популярни лица на прогнозата за времето от цял свят.

От март тази година Деси Банова – Плевнелиева влезе в ново амплоа като водеща на рубриката “Тук и сега”. “Леко закъснях с тази стъпка. След 20 години на екрана видях и разбрах много, пътувах с всичките тези климатични форуми, но хубавите неща се случват, когато човек излезе от зоната си на комфорт”, обяснява Плевнелиева за решението си да се оттегли от воденето на прогнозата за времето и да разказва в различна светлина човешките истории на популярни личности.

За първия ефир като водеща на времето, би ли описала живота си в книга, как се става в 4 през нощта за ефир, каква майка е, на какво иска да научи децата си и още истории от Деси Банова – Плевнелиева слушайте в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X