Напишете дума/думи за търсене

Съвети за минимизиране на разходите за електроенергия

Сметките за електричество чупят рекорди в световен мащаб.
Най-доброто нещо, което може да направим, е да променим навиците си, като разберем, че може да живеем добре, без да използваме прекомерна енергия. Преди всичко може да направим това, без да засягаме добруването на джобовете си.

Тези съвети за минимизиране на вашите разходи за електроенергия имат две цели. Те ще ви помогнат да спестите
пари и ще допринесат за благосъстоянието на планетата.

1. Купувайте устойчиви уреди
В търсене на подобряване на вашите навици за потребление на електроенергия, производителите на уреди създават по-ефективни уреди. Трябва да проверите дали уредите, които купувате, имат етикет за енергийна ефективност, и да изберете тези, които показват рейтинг A+++ или A++.

2. Изключете електронното оборудване от контакта
Това е един от най-ефективните съвети за минимизиране на разходите за електроенергия. Консумацията на енергия продължава, когато оставите зарядното устройство включено. Това важи и когато оставите телевизора си в режим на готовност.
Въпреки че не използвате уреда, той ще продължи да използва електричество и ще окаже влияние върху джоба ви.


3. Използвайте максималния капацитет на вашата фурна
Един от уредите, които консумират най-много енергия, е фурната. За да я използвате ефективно, загрейте предварително при затворена врата, за да поддържате топлината и да избегнете загубата на пари.

Освен това винаги, когато я използвате, уверете се, че ползвате пълния й капацитет и помислете за готвене на няколко гозби наведнъж.

4. Подобрете осветлението на дома си и минимизирайте електричеството
За да подобрите осветлението на дома си и да го направите по-устойчиво, сменете традиционните крушки с по-ефективни LED. Тези видове крушки намаляват консумацията на електроенергия с до десет процента и имат по-дълъг и по-полезен живот от традиционните.

Отчитайки намаляването на ресурса и живота му, говорим за 85 процента икономия на енергия. За по-голяма светлинна мощност почистете крушките, за да премахнете следите от прах и мазнини, които намаляват капацитета им.

Може да се възползвате от естествената светлина, за да осветите дома си през деня. Поставете вашата работна или учебна зона близо до прозорец, за да се насладите на свободно осветление. Не забравяйте също така да държите светлините изключени, когато не ги използвате.

5. Извършете профилактика на вашата електрическа мрежа
Последният ни съвет се отнася до вашия постоянен и превантивен преглед на вашите енергийни мрежи. Това си заслужава, защото течовете могат значително да оскъпят сметката ви за електроенергия.

Да направите това сами, е сравнително лесно. Изключете цялото електронно оборудване, което имате у дома. Уверете се, че прекъсвачите ви са изключени и отидете да проверите електромера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X