Напишете дума/думи за търсене

Ето как Цитиридис приготвя изгодна кето пица

Наши репортери се натъкнаха на популярния тв водещ Николаос Цитиридис по време на неговия кулинарен шопинг. С известна изненада установихме, че комикът е фен на здравословното хранене, а освен това има цял списък от любими рецепти, които са в помощ на здравето и добрата форма. Успяхме дори да научим тайната на най-обичаното от Цитиридис хапване – кето пица.

Кето режимът на хранене е популярен по цял свят и ние сме писали неведнъж за него. Той включва прием на продукти с много ниско съдържание на въглехидрати. Вместо тях привържениците на кето режима наблягат на протеини и мазнини. Оказа се, че кето пицата е любима на Николаос и по други причини. „Тази пица просто е супер вкусна и яка. Казано с една дума и на чист български език – АМЕЙЗИНГ“, смее се водещият.

За своята „Амейзинг пица“ комикът си напазарува всичко в Kaufland. Първият продукт в списъка му бяха крехки пилешки филенца „Шеф Месар“, от които той разкри, че приготвя блата за своята кето пица. Да, блатът се оказа от месо, а не от брашно! Върху него той със задоволство разполагал хубаво беконче, сочна моцарелка и хрупкави кисели краставички, всичките на K-Classic. „Фен съм на тези малки краставички и съм готов да злоупотребявам с тях по всяко време“, призна водещият. В количката му за пазаруване забелязахме още яйца и кашкавал „Брей“, свежа рукола и био чери домати.

След като приготви блата за кето пицата, Цитиридис полагал щедри пластове доматено пюре, бекон, моцарела и настърган кашкавал, а киселите краставички нахвърлял артистично в няколко краища, сподели пред екипа ни той. Когато „чудото“ се запече, комикът „ъпгрейдвал разкошността“ с руколата и чери доматките. Без никакви специални подправки, просто качествени и свежи продукти, допълни той.

Цитиридис не скри, че преди пазар разглежда брошурата на Kaufland не само за интересни предложения, но и за да се ориентира кои са най-атрактивните ценови предложения за текущата седмица. „Умното пазаруване започва с планиране на разходите и с конкретен списък и завършва с цунами в кухнята и облизване на пръстите“, каза водещият.


Кето пица Амейзинг
Автор: Николаос Цитиридис

Необходими продукти:
За блата:
500 г пилешки гърди „Шеф Месар“
1 пакетче моцарела K-Classic
1 яйце „Брей!“
кокосово брашно до желаната гъстота
За плънката: по желание и според наличностите
доматено пюре, бекон, царевица, кисели краставички, кашкавал, моцарела и други

Начин на приготвяне:
1. От посочените продукти направете меко тесто.
2. Сложете хартия за печене в кръгла тава и разстилете тестото.
3. Запечете на 180 градуса до готовност.
4. Върху запечения блат се поставя плънка по желание – доматено пюре, бекон, царевица, кисели краставички, кашкавал, моцарела и други.
5. Пече се още 15-20 минути на 200 градуса.
6. След като се извади пицата, отгоре може да се сложат още рукола и чери домати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X