Напишете дума/думи за търсене

Психологът Станислава Азова: Семейните скандали по празниците стават, защото не казваме “не”

Станислава Азова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”

СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Защо семейните скандали ескалират по време на едни от най-обичаните празници?

Заради намаляването на дистанцията, обяснява психологът Станислава Азова в последния епизод от сезон 4 на подкаста “24 часа от живота”.

Детството е минало, ние вече не живеем с нашите родители, имаме самостоятелен живот и ритъм, в който се движим. Това ни прави малко по-различни хора от децата, които родителите ни познават. Когато се съберем отново, обикновено децата регресират спрямо фигурата на родителя, обяснява психоложката. Съветът, който тя дава, е да си дадем ясна представа колко можем да пребиваваме в тази среда. Един от огромните проблеми, който има в обществото ни, е, че не можем да казваме “не” на нашите родители.

Преди да влезе във водите на психологията, Станислава Азова – АVA завършва музикалната академия “Проф. Панчо Владигеров” в София с класическо пиано и глас. През 2004 г. печели наградата за най-добра изпълнителка на тв ММ. Година след това подписва договор с “Юнивърсъл мюзик” - Франция, за сингъла Make Me High, който влиза в топ 10 на европейските денсчартове за най-слушаните песни. Майчинството слага край на музикалната ѝ кариера и тя открива психологията. Завършва магистратура по артистични психо-социални практики и психодрама към НБУ.

 Защо не можем да кажем “не” на родителите си, лошо нещо ли е егото, как мислите влияят върху нашия живот и още истории от Станислава Азова – AVA слушайте в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни 15 подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X