Напишете дума/думи за търсене

5 начина да накараме другите да ни харесат за по-малко от 2 минути

Да бъдеш симпатичен, е изключително важно както в кариерата, където много възможности възникват от околните, така и за другите типове отношения.

А какво да кажем за връзките? Хората трябва да ви харесат първоначално, ако искат да продължат да ви опознават. Харесването често започва с първоначално впечатление, при което останалите решават дали си струва да ви отделят време и енергия за секунди.

Какво може да направите, за да направите първото впечатление трайно, отсрещният да ви хареса възможно най-бързо?

Представяме ви 5 съвета от книгата „Как да накараш хората да те харесат за 90 секунди или по-малко“ на Никълъс Бутман, който обяснява как да станете незабавно привлекателни и ангажиращи за някого, когото току-що сте срещнали.

1. Отворете тялото 
Езикът на тялото говори много и може да повлияе на продължителността и качеството на личните взаимодействия. Отвореният език на тялото разкрива сърцето, така че положителният подход е от решаващо значение. Не покривайте сърцето си с ръце; насочете го директно към човека, с когото се срещате.

Що се отнася до откритото и положително отношение, Бутман казва: „Когато срещнеш някого за първи път, може да бъдеш любопитен, ентусиазиран, питащ, полезен, ангажиращ и топъл“.

2. Бъдете този, който инициира зрителен контакт
Може да е предизвикателство да гледате хората в очите, но е ценно умение, което трябва да имате. Разбира се, не е необходимо да се вторачвате в отсрещния, това ще го накара да се чувства неудобно.


3. Не забравяйте да се усмихвате
Бутман предлага да сте първият, който ще се усмихне, което изпраща посланието, че сте искрени.

Според проучване, проведено от Kelton Global от името на Американската академия по козметична стоматология, 48 процента от възрастните смятат, че усмивката е най-запомнящата се черта, когато срещат някого за първи път. Тя създава у хората впечатлението, че заслужавате доверие.

4. Започнете всичко с обикновено „здравей“
Много хора се усещат срамежливи и неудобно и идва като облекчение, когато някой разчупи леда с приятелски поздрав като „здравей“, „хей“ или „привет“. След това се ръкувайте с него и кажете името му, ако вече го е споменал. Имената са огромна част от нашата идентичност и е страхотно, когато хората ги използват.

5. Наклонете се
Не е нужно да се накланяте напред толкова много, че да загубите равновесие и да се преобърнете с главата надолу, но се наведете достатъчно, за да изразите интерес към това, което другият човек казва.

Нямате много време, за да направите страхотно първо впечатление, но може да бъдете открити, да установите зрителен контакт, да се усмихнете, да се наклоните и да поздравите за по-малко от минута.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X