Напишете дума/думи за търсене

Четете мислите на другите по езика на тялото

Езикът на тялото предоставя невероятно количество информация за това какво мислят другите хора, стига да знаете как да го разчитате. Изследванията на UCLA показват, че само 7% от комуникацията се основава на действителните думи, които казваме. Що се отнася до останалите, 38% идва от тона на гласа, а останалите 55% - от езика на тялото. Така че следващия път, когато сте на среща (с приятели, семейството, дори децата си, бизнеспартньори), се загледайте за тези сигнали:

1. Скръстените ръце и крака сигнализират, че другият човек не е отворен за това, което казвате

Дори и да е усмихнат и ангажиран в приятен разговор, езикът на тялото говори друго. Кръстосаните крака или ръце сигнализират, че човек е психически, емоционално и физически блокиран от това, което е пред него. Това не е умишлено, разбира се.

2. При истинските усмивки очите се свиват

Когато става дума за усмивка, устата може да е дръпната само леко встрани, но очите не могат. Хората често се усмихват, за да скрият това, което наистина мислят и чувстват, така че следващия път, когато искате да знаете дали усмивката на някого е истинска, потърсете бръчки в ъглите на очите. Ако те не са там, тази усмивка крие нещо.

3. Копирането на езика на тялото ви е добър знак

Били ли сте някога на среща с някого и да забележите, че всеки път, когато кръстосате или разтворите краката си, той прави същото? Или може би навежда главата си по същия начин като вашата, когато говори? Това всъщност е добър знак. Огледалният език на тялото е нещо, което правим несъзнателно, когато чувстваме връзка с другия човек. Това е знак, че разговорът върви добре и че другата страна е възприемчива към нашето съобщение. Тези знания могат да бъдат особено полезни, когато преговаряте, защото ви показват какво всъщност другият човек мисли за сделката.

4. Позата разказва историята

Сигурно ви се е случвало да попаднете в стая, пълна с непознати, и когато влезе шефът, веднага да познаете, че е той. Това обикновено е свързано с изправения гръб, жестовете, направени с дланите надолу и като цяло отворени и широки. Да се изправиш здраво с рамене назад е силова позиция; изглежда, че увеличавате максимално количеството пространство, което запълвате. Свиването, от друга страна, е резултат от по-маломерното ви значение на това място. Поддържането на добра стойка предизвиква уважение и насърчава ангажираността, независимо дали сте лидер или не.

5. Очи, които лъжат

Повечето от нас са израснали с думите: "Погледни ме в очите, когато говориш с мен!" Родителите ни инстинктивно знаят, че е трудно да задържиш погледа си върху някого, ако го лъжеш. От друга страна, това е толкова общоизвестно, че хората често умишлено задържат контакт с очите в опит да прикрият факта, че лъжат. Проблемът е, че повечето от тях прекомерно компенсират и задържат контакта с очи до степен, че това изглежда неловко. Ако говорите с някого, който ви гледа твърде втренчено и не мига, нещо не е наред и може да ви лъже.

6. Повдигнатите вежди сигнализират за дискомфорт

Има три основни емоции, които карат веждите ви да се повдигат: изненада, притеснение и страх. Опитайте да повдигнете вежди, когато водите спокоен непринуден разговор с приятел. Трудно е, нали? Ако някой, който ви говори, повдига вежди и темата не е тази, която логично би причинила изненада, притеснение или страх, се случва нещо друго.

7. Прекаленото кимване сигнализира за безпокойство относно одобрението

Когато казвате на някого нещо и той кима прекомерно, това означава, че той се притеснява какво мислите за него или пък смята, че се съмнявате в способността му да следва вашите инструкции.

8. Свита челюст сигнализира за стрес

Стисната челюст, стегнат врата или набръчкано чело са признаци на стрес. Независимо какво казва човекът, това са признаци на значителен дискомфорт. Разговорът може да се задълбочи в нещо, което го тревожи, или умът му може да е другаде и да се фокусира върху нещото, което го стресира. Ключът е да следите несъответствието между това, което човек казва, и това, което ви казва неговият напрегнат език на тялото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X