Напишете дума/думи за търсене

Трикове, с които банята мирише страхотно

Лошите миризми, които често измъчват нашите бани, прикриват всички усилия за почистване, които сте направили. Тези зловония обикновено произлизат от влажността и ароматите, които се връщат през тръбите.

Но ако използвате съветите, споменати в този материал, то със сигурност животът ви ще стане много по-лесен благоуханен.

1. Проветрявайте
Първият трик, за да гарантирате, че банята ви ще мирише страхотно, е да аерирате добре мястото. Ако имате прозорци в това пространство, дръжте ги отворени колкото е възможно повече, особено след като сте взели душ. Освен че предотвратявате неприятните миризми, по този начин ще помогнете и за предотвратяване появата на мухъл.

В случай че банята няма прозорци, ще трябва да държите вратата отворена. Може също така да държите прозорците на околните или съседните стаи отворени, така че свежият въздух да може в крайна сметка да достигне и да проникне в мокрото помещение.

2. Пазете кърпите си сухи
Този трик е абсолютният ключ, за да гарантирате, че банята ви ще ухае страхотно. Уверете се, че вашите кърпи са напълно сухи. Първо, това ще гарантира, че банята ви няма да мирише на мухъл и второ, това ще означава, че вашите кърпи винаги са готови за употреба.


3. Използвайте любимия си освежител за въздух
Този аксесоар е жизненоважен за банята и се предлага в различни презентации и стилове. Може да избирате между аерозолни, бамбукови пръчки, дифузори или електрически освежители.

4. Използвайте тоалетни принадлежности с богат аромат
Ако освежителите за въздух не са вашето нещо, тогава изберете тоалетни принадлежности и сапуни с красива миризма. Освен че оставя ръцете ви да ухаят, ароматът му ще проникне в цялата стая, оставяйки я красиво ухаеща.

Може да използвате и ароматизирани свещи. Запалвайте ги няколко пъти на ден, за да се задържи ароматът им по-дълго.

5. Използвайте сода за хляб
Тази подправка е чудесен продукт, когато става въпрос за дезодориране на стаи, уреди, дрехи или мебели. В банята може да я използвате по следния начин: кипнете малко вода и добавете малко сода за хляб. Докато е още гореща течността, я изсипете в тоалетната. След това оставете сместа да подейства, преди да изплакнете с казанчето.

Същата смес може да се използва във ваната или в тръбите. Ползвайте я и за изпиране на завесите за баня или всякакъв плат или текстил, които имате в това помещение, за да премахнете миризмите на мухъл, причинени от влажността.

6. Ароматизирани перилни продукти
Последният трик, за да гарантирате, че вашата баня ще ухае страхотно, е деликатно да я ароматизирате с препарат за пране. Изсипете малко от него в казанчето, така че когато изплаквате тоалетната, тя ще мирише красиво.

Не само, че ароматът ще проникне в цялата баня, но и ще имате чиста тоалетна отвътре. Освен това ще създадете „нагар” от сапун, което ще улесни редовното почистване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X