Напишете дума/думи за търсене

Калин Вельов още на 6 години решава, че иска да е барабанист (подкаст)

Калин Вельов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Иска ми се, като погледна назад, да съм бил по-агресивен в творческата част, но все пак късно започнах да композирам и продуцирам музика.

Това признава Калин Вельов, който на 18 юни ще навърши 50 години, в подкаста “24 часа от живота”.

На 6 години сам решава, че иска да стане барабанист. Майка му се опитвала да го пренасочи към цигулката или тромпета, но не се получило. “Обръщах тенджери, тигани, с вилици, с лъжици вдигах страшен джангър. Принудих родителите си на 7 години да ме запишат на уроци по барабани, за да мирясам”, разказва той. След години загърбва сладкия живот на музиканта, за да учи в латиноотдела на Консерваторията в Ротердам, Нидерландия. Прави го след две участия с “Акага” на международния джаз фестивал в Монтрьо, Швейцария. Там “се сблъсках челно със световната реалност и разбрах, че съм много назад и не знам доста неща”.

Съжалява ли, че се връща в България, за какво е останал неразбран, докато е бил в политиката, на какво иска да научи 10-годишната си дъщеря Карина и още истории от Калин Вельов ще чуете днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта 24chasa.bg и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X