Напишете дума/думи за търсене

Изгрява нова звезда в семейството на Майкъл Джексън

Майкъл Джексън на концерт
СНИМКА: АРХИВ “24 ЧАСА”

Всичко започва в началото на 60-те години в американския индустриален град Гари, когато Джо Джексън – баща на девет деца, изоставя надеждите си да стане професионален боксьор или музикант и се хваща на работа като кранист, за да може да изхранва семейството си. Стоящите у дома негови инструменти привличат вниманието на най-големите му синове и те опитват да свирят на тях. Джо Джексън бързо осъзнава, че имат талант, и започва да ги подлага на дълги интензивни репетиции. Първо с най-големите трима - Джаки, Тито и Джърмейн, създава групата “Джексън брадърс”, а след като към тях се присъединяват и по-малките Марлън и Майкъл, се появява “Джексън 5”. Следват няколко години на участия в местни конкурси, спечелване на мечтани награди като цветен телевизор, докато бандата на петимата братя получава първия си договор за професионален запис и концерт в театър в Ню Йорк. Сингълът им Big Boy се завърта по радиостанциите в щата Индиана, където живеят, а следващите песни ги правят известни в цяла Америка.

Надушвайки възможности за бляскав успех, Джо Джексън мести семейството в Лос Анджелис. Ръководи с желязна ръка изявите на децата си. След като някои от по-големите момчета подхващат солова кариера, в семейната група се включват малките им братя и сестри. Един от тях обаче се откроява като истинска звезда и това е Майкъл Джексън. На седем става солист на състава, на 11 пише някои от хитовете му, на 20 г. вече е толкова разпознаваем като стил на пеене и танцуване, че стартира солова кариера. Точно тя го превръща в един от най-известните певци в света, наричан Краля на попа.

На върха на славата си той ще признае, че строгата дисциплина на баща му има голяма роля за неговия успех, но тя също е допринесла за психическата му лабилност, тъй като е бил физически и емоционално малтретиран от него. По думите му Джо

Джексън често стоял с колан в ръка,

докато синовете му репетират около него, “готов да ги разкъса, ако не го направят по правилния начин”. Бащата надживява звездния си син с девет години, като дори след неговата внезапна смърт на 50-годишна възраст вследствие на предозиране с лекарства твърди, че не съжалява за строгото си възпитание, защото на това се дължи техният успех. “Вижте какво постигнаха – всички по цял свят обичат децата ми”, казва Джо Джексън.

За Майкъл Джексън и звездната му фамилия са правени няколко филма, но се подготвя и нов, в който за първи път той ще бъде изигран от човек, кръвно свързан с него. 26-годишният му племенник Джафар Джексън ще се превъплъти в образа на прочутия си чичо. Той също е музикант и танцьор. Има издаден сингъл през 2019 г., но получава световна известност след новината за предстоящия си актьорски дебют.

“Срещнах го преди повече от две години и бях поразен от начина, по който той органично олицетворява духа на личността на Майкъл. Беше нещо толкова мощно, че дори след провеждане на международно търсене на подходящ човек за ролята беше ясно, че Джафар е единственият, който може да я поеме. Изключително съм развълнуван, че той се включи в проект, и нямам търпение светът да го види на големия екран като Майкъл Джексън”, обяснява Греъм Кинг, който е продуцент на филма “Майкъл”. Че той е най-подходящ за ролята, смята и майката на Краля на попа. “Джафар олицетворява моя син. Толкова е прекрасно да го видим как продължава артистичното и изпълнителското наследство на семейство Джексън”, коментира Катрин Джексън.

Самият Джафар пък написа в инстаграм: “За мен е голяма чест да пресъздам историята на моя чичо Майкъл. За всички фенове по целия свят – скоро ще се видим”.

26-годишният музикант е син на брата на Краля на попа – Джърмейн Джексън, който също е певец и автор на песни. Джафар е плод на любовта му с Алехандра Оазиаза, която, преди да се омъжи за него, е била жена на по-малкия му брат Ранди. Даже след смъртта на Майкъл се появиха твърдения, че е

отглеждала и негово незаконно дете

Става въпрос за Донте Уилямс Джексън, за когото се грижи продължително време. Първоначално се смята, че Алехандра го е родила от връзката си с Ранди, но по-късно е разкрито, че няма как да е неин биологичен син, тъй като се появява на бял свят само осем месеца след едно от другите ѝ деца. Семейството никога не е коментирало тези медийни разкрития.

Създателите на “Майкъл” имат амбицията да разгледат във филма всички аспекти от звездния път на певеца, въпреки че някои кинокритици вече изразяват съмнение дали това ще се случи. Не само защото загадките около живота му, включително обвиненията за сексуално малтретиране на деца, продължават да са много, а и защото поверяването на главната роля на Джафар Джексън предполага, че едва ли ще има безпристрастно разкриване на семейни тайни.

Продуцентът Греъм Кинг обаче притежава опит в създаването на интересни истории за звезди, около които витаят много слухове и догадки. Той е част от екипа, направил продукцията “Бохемска рапсодия”, в която се проследява животът на певеца Фреди Меркюри. Лентата става най-печелившият биографичен музикален филм. Сценарият пък е поверен на Джон Лоугън, който стои зад известни продукции като “Гладиатор” и “Спектър” от поредицата за легендарния Агент 007. Режисьор ще е Антоан Фукуа, направил вълнуващия трилър “Тренировъчен ден”, който донесе на Дензъл Уошингтън “Оскар” за мъжка роля. Той вече публикува снимка в инстаграм на Джафар Джексън, на която се вижда как той тренира в зала за танци “лунната походка”, превърнала се в запазена марка на покойния му чичо. Носи същата шапка и обувки като него.

Когато е малък, Джафар мечтае да е състезател по голф,

но артистичната атмосфера на фамилията се оказва по-силна. Започва да свири на пиано, да учи танци и да записва музика както баща си и повечето си роднини. Филмът “Майкъл” е голям шанс за него да се превърне в новата звезда на клана Джексън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X