Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които помагат на майката и дъщерята да заздравят отношенията си

Връзката между майка и дъщеря невинаги е плътна, сърцата и нетоксична.
За да имаме добри отношения с децата и родителите си, независимо от коя страна в тази двойка се намираме, е добре да сме наясно с няколко неща, за които вече писахме.

Но тези ключове за подобряване на връзката майка-дъщеря биха били непълни без списък от дейности за укрепване на връзката.

1. Планирайте пътуване заедно
Не е задължително да е в друга държава. Едно кратко пътуване в родината за няколко дни може да бъде също толкова възнаграждаващо. Въпросът е да планирате заедно маршрута и всичко свързано с пътуването. И двете изберете къде ще отседнете, кога ще отидете и местата, които планирате да посетите.

2. Спортувайте заедно
Не е задължително да е спорт, който изисква сътрудничество като двойка, а само такъв, в който и двете може да се забавлявате. Например колоездене, джогинг, плуване или туризъм.
Физическите упражнения помагат за освобождаване от стреса и са здравословно извинение да прекарате час-два заедно. Идеята е да намерите пространства за свързване помежду си.

3. Пресъздайте семейна традиция
Така ще усетите отново същността на семейството. Може да приготвите десерт или ястие по фамилна рецепта или да създадете или нарисувате глинени или керамични фигури.
Също така е важно да участвате по-активно в семейните тържества. Планирайте и празнувайте рождените си дни.

4. Наслаждавайте се на настолни игри
Настолните игри са още един начин да прекарате време заедно. Не само ще се забавлявате, но и ще може да постигнете добри отношения между вас двете. Освен това те ще ви помогнат да говорите на интересни теми, докато играете.


5. Посещавайте курс или клас заедно
Независимо дали са уроци по китара, танци, изучаване на нов език курсове по готвене.
Хубавото на този тип дейности е, че може да продължите да споделяте вашите мнения и идеи, когато се приберете у дома. Можете също така да създадете стимули, които да ви подкрепят по време на учебния процес. Това е друг начин за укрепване на връзката майка-дъщеря.

6. Доброволчество
Помагането на другите и опознаването им ви дава промяна на гледната точка към света, хората и живота като цяло. Изберете доброволческа дейност, която включва работа в екип. По този начин ще започнете да се разбирате по-добре, когато трябва да помагате на околните.

7. Пишете дневник заедно
Писането за желания и емоции е силно препоръчителна дейност, за да ви помогне да се почувствате по-добре. Обикновено дневникът е интимно преживяване, което споделяте само със себе си. Но защо не го направите заедно, така че и двете да сте включени в този нов процес на промяна?

Помнете, че и майката, и дъщерята трябва да бъдат искрени и честни, когато го изпълнявате. Става въпрос за писане на дневник, в който ще бъде оставено място за другия да впише впечатленията си от момента, който сте описали. Това ще ви помогне да научите нещо за взаимните си емоции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X