Напишете дума/думи за търсене

Седем начина дъщерята да се сближи с майка си

Не всички семейства са функционални и не всяка майка има здрава връзка с дъщеря си.

Затова и всеки съвет за подобряване на връзката между двете жени е ценен само когато има ангажимент и от двете страни.
Какво би могла да направи една дъщеря, за да се сближи с майка си.

1. Помнете колко сте важни за нея
Това е нещо, което децата често са склонни да забравят. Не забравяйте, че вие сте плодът и жертвата на деветте месеца, в които вие сте били в нея. Помнете също, че тя ви е хранила, защитавала, възпитавала и напътствала в първите ви стъпки. Въпреки че често вероятно не го виждате по този начин, всичко, което тя прави или ви казва, е за ваше добро.

Нейните решения може да не са правилните, точно както всяко решение, което може да вземете. Но колкото по-бързо разберете това, толкова по-добре ще разберете част от нея.

2. Никога не пренебрегвайте това, което тя може да ви научи
Тя ви е научила на толкова много през целия ви живот, въпреки че голяма част от това дори няма да си спомняте. Дори и да смятате, че това, което тя иска да ви научи сега, ви насочва в обратната посока от тази, в която искате да отидете, никога не пренебрегвайте напълно нейния съвет.

Стойност може да се намери във всичко. Във всеки случай това е добро извинение да прекарате известно време заедно. Точно както сега вие разбирате по-добре някои неща днес, тя е в състояние да разбере други, в които има повече опит.

3. Споделете със семейството
Когато има прекъсване на връзката между майка и дъщеря, част от това прекъсване включва моменти, прекарани заедно като семейство. Всъщност важността на това никога не се разбира напълно, докато не стане твърде късно да ги преживеем отново.

Споделянето на време със семейството ви не означава само да сте там физически, но и да присъствате емоционално. Въпреки че тялото ви може да е на едно място, вие все още може да бъдете с него в ума си и физическото ви отсъствие няма непременно да има значение.

4. Бъдете благодарни
Едно от нещата, които ни правят хора, е способността ни да сме благодарни на другите. Това, което сте сега, не е нищо повече от сбора от решенията на вашите предци, на вашите баби и дядовци и на вашите родители.

Няма значение дали е малко или много, но трябва да сте благодарни. Може да изразите тази благодарност устно, чрез действия или просто като я разберете. Разбирането му ви дава още една причина да укрепите връзката си майка-дъщеря.


5. Намерете общ език
Пропастта между поколенията може да бъде пречка, когато става въпрос за намиране на дейности. В крайна сметка всяко поколение обикновено е неразбрано от предишното. Но това никога не е спирало майка и дъщеря да поддържат специална връзка.
Първата стъпка е да искате да намерите някаква обща основа помежду си и, най-важното, искрено да искате да правите някои от тези неща заедно.

6. Избягвайте да правите сравнения с други майки
Може да имате друга примерна връзка, която използвате като ръководство, но никога не трябва да се опитвате да я имитирате. Освен това може да вземете отношението на някой друг като пример, но не очаквайте то да се възпроизведе във вашите взаимоотношения.

С това имаме предвид, че всяка връзка между майка и дъщеря е уникална. Всъщност сравненията никога не са полезни, тъй като могат да навредят повече, отколкото си мислите. Колкото по-скоро спрете, толкова по-лесно ще приемете майка си такава, каквато е.

7. Направете уважението приоритет
Това не е нещо, което трябва да практикувате само от време на време. Всяка връзка се гради на основата на уважение и без него няма да стигнете доникъде. Точно както майката трябва да изпитва безусловна любов към дъщеря си, дъщерите трябва да изпитват искрено уважение към своите майки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X