Напишете дума/думи за търсене

За тийнове: Харесвам гаджето на приятелката ми

Да харесваш приятеля/ката на гаджето си не е задължително голям проблем. Човешкото същество по същината си не е моногамно и не бива веднага да изпадаш в паника и да се обвиняваш, че си невярно говедо. Въпросът, който трябва да си зададеш, е дали пък не ти липсва нещо във връзката с твоя човек. Хората, когато са влюбени и напълно удовлетворени от отношенията си в една връзка, трудно поглеждат настрани. Симпатията ти към трети човек може да е сигнал, че нещо между вас с твоето гадже куца. Ако просто сте си омръзнали, това също не е повод да се самобичуваш - тези неща се случват и особено, когато човек е толкова млад като вас. Той/тя едва ли ти е омръзнал/а, защото си един/а лигльо/а, на който/която всичко бързо й писва.

Много хора са устроени да търсят промяната - те искат да видят повече, да опитат от всичко по малко, да разберат как е с различни партньори и чак тогава да хвърлят котва с някого. Това е напълно естествено, защото човек с повече опит може да изгради по-стабилна връзка. Човек, който е грешил, може да създаде отношения, в които грешките не разрушават фатално. Сигурно не ти се струва особено романтична тази теория, но тя е изцяло в твоя полза. Тя идва да каже, че нямаш вина за това, че друго момиче или момче е спечелило твоя интерес. Ако това е сигнал за пробуждане в твоята връзка, опитай да коригираш нещата там. Може пък да заздрави отношенията ти с твоето гадже.

Ако обаче не успееш да преодолееш симпатията си и тя дори се засили, бъди откровен/а и с едната, и с другата страна. Да, иска се доста смелост, за да прецакаш една връзка без никаква гаранция, че другият/ата ще те иска, но е единственото честно решение.

Истини, които всяка дъщеря трябва да чуе от своята майка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X