Напишете дума/думи за търсене

Не мога да преодолея скъсването с гаджето

Чувствал си се свързан с някого. Изживял си с него/нея красиви моменти. Инвестирал си във връзката ви усилия и надежди. И после – хоп, всичко свършва. Каквато и да е причината, дори ти да си пожелал/а края на отношенията, боли. Яко боли! И това е най-нормалното усещане в този момент. Ако не те болеше, значи нищо в изживените отношения не си е струвало. Боли те и продължава по-дълго, отколкото мислеше.

Няма формула за това колко трае любовната мъка. Има начини да я облекчаваш, но на първо място трябва да знаеш, че тя е нещо полезно. Ти няма как да продължиш и да намериш подходящия за себе си партньор, ако не си изчистил/а въпросите, поставени в миналото. А те са болезнени. Защо не се получи? Защо се разминахме? С какво заслужих отношението му/й? Как така спрях да го/я обичам? Въпросите са много и различни в зависимост от това каква е била връзката. Дай си време да си отговориш на тях. Те са уроците, които ще направят следващата ти връзка по-стабилна и по-щастлива. Не ги пропускай, защото човек твърде лесно си позволява да повтаря грешките си. Щом сега страдаш, нека да има добра причина за това. Ако не можеш сам/а да си отговориш на някои от въпросите, потърси приятел или терапевт - човек с повече опит, който да ти помогне. Трябва да е някой, който умее да разговаря с теб и който усещаш, че те разбира. Страшно ще ти олекне след срещата с такъв човек, който има и опита, и интуицията за теб и проблема ти.

Разбира се, има определени „технически“ неща, които трябва да изпълниш също, за да мине по-бързо болката. На първо място – никакви резки движения из социалните мрежи. Не го/я следи! Изкушаващо е, но ще задълбочи болката. Направи така, че постовете на бившия/ата да не ти излизат във фийда и не спирай да си повтаряш, че заслужаваш да си щастлив/а, а този човек само те дърпа назад. Не публикувай провокативни изказвания и снимки, които да го/я карат да ревнува. Опитвай се да не се съобразяваш с него/нея по никакъв начин – важно е за излекуването ти!

Отърви се от спомени, които наливат масло в огъня – снимки, подаръци, песни. На мястото на старите снимки сложи нови, на мястото на вашите песни запиши други и нека са жизнерадостни и много по-яки. Помоли приятелите ти да не ти говорят за него/нея. Не оставай дълго насаме. Излизай с приятели, весели се, но не употребавай алкохол – той помага само с първата чаша, след това задълбочава проблема. Намери си ново хоби и най-добре да е свързано с движение и спорт. Грижи се много за себе си – да си здрав/а, да си във форма и да изглеждаш добре. Обличай се секси, опитай нов стил, нова прическа. Усмихвай се на хората, дори и насила. И ще видиш, че скоро светът също ще ти се усмихне, а старите спомени и болката ще си тръгнат.

В никакъв случай не идеализирай никого – нито бившия/ата си, нито връзката ви. Идеални хора не съществуват, идеални връзки – също. Но пък от всяка връзка може да научим много за себе си и за своите нужди. Опитай в периода, в който се чувстваш сам/а, да се обикнеш и да повярваш, че изобщо не си загубил/а кой знае какво. Затварянето на една врата отваря друга. Бъди сигурен/а, че съвсем скоро ще се чудиш какво толкова му/й страдаше на бившия/ата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X