Напишете дума/думи за търсене

Когато любовта се изчерпи

Някои хора казват, че си спомнят деня, в който любовта към партньора се е изнизала от сърцето им. При повечето това се случва постепенно. Има и такива, които я губят за миг по някаква причина - научават за изневяра например.

Никой не може да каже дали любовта наистина умира или просто се трансформира вътре в нас. Тя не е вино, че да го изпием, нито е стъкло, че да го счупим. Истината е, че се променяме. И това невинаги носи хармония. Понякога просто се губим по пътечките с нашия партньор. 

Какви са опциите ни, когато усетим, че любовта не е така силна вече?

Разбира се, с рисковете, които носят обобщенията, може да кажем, че когато любовта е изчерпана, имате два варианта:

1. Превръщате чувствата, които са останали, в основа, върху която да градите

Тъй като наистина никой не може да каже какво е любовта, къде започва и къде свършва, ако вие мислите, че вашата е изчерпана, се запитайте дали ви е останало нещо извън нея. Уважение, привързаност, общи интереси, общи цели, сексуално привличане. Ако има за какво да се хванете, може би си струва да изградите нова основа за връзката си. Може да се окаже, че всъщност не сте загубили любовта, а първоначалната тръпка. И може да имате нещо далеч по-стойностно и дълготрайно от това, което се страхувате, че сте загубили.

2. Продължавате да търсите любовта

Някои хора не могат да живеят без любов. Без онова усещане, че всичко има смисъл, стига той/тя да е до вас. Ако се чувствате празни на любов, потърсете я отново. Потърсете я отново в партньора си. Може би си струва да опитате всякакви методи да възродите чувствата - заминете някъде само двамата, прегърнете някаква обща кауза, някаква мечта, говорете, правете любов... Ако по някакъв начин сте загубили любовта, защото човекът до вас ви е разочаровал, може би той просто не е вашият човек. Потърсете този, който дори когато ви разочарова, ще заслужава вашата прошка.

Само не оставайте за живеете без любов!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X