Напишете дума/думи за търсене

6 причини да правим секс по светло

Дори и да сте от жените, които не си падат особено по размяната на ласки посред бял ден, помислете отново какво е по-важно за вас. Това да не видят стриите от бременността, целулита по дупето, прекалено кльощавите ви крака или това да сте щастливи и по-здрави. Правете секс, по което време ви свари желанието, оргазмът по светло си има своите преимущества.

Премахва стреса

Сексът помага за намаляването нивата на стреса. Ако упражненията с дълбоко вдишване и издишване не помагат, опитайте с любене в светлата част на деня. Не казвам да се чупите от работа, но може да изядете десерта преди вечеря. По време на плътска интимност тялото ни произвежда допамин, който бори нервното напрежение, ендорфин – хормона на щастието, и окситоцин – хормон, отделящ се от хипофизата и повишаващ желанието ни.

Намалява кръвното налягане

Прегръдките и сексът намаляват диастоличното кръвно налягане (налягането в кръвоносните съдове между ударите на сърцето). Така че забравете за плътно спуснатите завеси и загасените лампи – правете любов и по светло.

Укрепва имунната система

Всички знаем колко е гадно да си със запушен нос през лятото. Да те боли гърло и да кашляш. Сексът е превенцията срещу ненавременните грипове и други здравословни проблеми в жегите. Той укрепва имунната система. Нивата на антигена имуноглобин А, който бори настинките, се увеличават по време на секс.

Сърцето е по-здраво

Занятията между чаршафите горят не само калории, но и подобряват здравето на сърцето. Изследователи от Института по проучвания в Ню Ингланд са изследвали ефекта на секса върху този орган. Заключението от изследването е, че почти няма шанс 45 процента от мъжете да се сблъскат със сърдечносъдови заболявания. При жените няма подобно доказан ефект.

Облекчава болката

Ако страдате от мигрена или от друга болка, то тогава правете секс, дори и да не ви е до това. Американският доктор Джордж Ърлич е специалист по артрита твърди, че пациентите му, които правят по-често секс, имат по-редки болезнени пристъпи, причинени от заболяването.

Заздравява тазовите мускули

Сексът използва няколко мускулни групи, докато се случва. В това число и тези на таза, на гърба, на кръста. Освен това честият секс помага за здравето на пикочния мехур и функцията на червата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X