Напишете дума/думи за търсене

Истини, които всяка дъщеря трябва да чуе от своята майка

Според изследвания връзката между майка и дъщеря е най-силната от всички. Що се отнася до дъщеря й, майката е способна да чете между редовете и да знае какво се случва в главата на детето й. Ето защо през тийнейджърските години дъщерите започват да търсят независимост и отблъскват майките си.

По време на този етап е изключително важно да бъдете толкова честни с порасналото си дете, колкото е възможно. То може да не го осъзнава в този момент, но се нуждае от вашите напътствия и обич най-много през тези години.

Кои са истините, които всички майки трябва да кажат на дъщерите си през тийнейджърските им години.

"Приказките са лъжа"

Филмите за тийнейджъри, които гледаш, и любовните романи, които четеш, са измислици. В нито един момент от живота си няма да се натъкнеш случайно на г-н Чуден в метрото, да се влюбите, да имате деца и да живеете щастливо до края на дните си. Да, ти може да имаш този сценарий, но не и по твърде лесния и лустросан начин, по който се описва в изкуството. Светът е жесток и, повярвай ми, нищо не е перфектно по подразбиране, но може да създадеш собствена дефиниция за съвършенство. Ще ти разбиват сърцето, приятелите ти ще те напускат, важните неща за теб ще изсъхнат и избледнеят. Трябва да приемеш това и да се научиш да вървиш напред въпреки всички спънки.

„Не искам нищо от теб“

Не те моля да поставиш кариерата и здравето си на първо място, защото искам нещо от теб. Това, че съм ти дала живот, е мое решение и ти не ми дължиш нищо за това. Ти си свободна да правиш каквото искаш, но имай предвид, че всичко има последствия и съответната цена. Трябва да започнеш да поемаш отговорност.

"Не вярвай на никого, дори на мен"

„Майката знае най-добре“ невинаги е вярно твърдение. Аз съм различен човек и нашите перспективи невинаги ще се препокрият. Знай какво искаш и бъди сигурна в това. Не позволявай на другите да ти влияят по никакъв начин. Бъди наясно, че на себе си може да имаш най-голямо доверие, винаги слушай интуицията си.

"Твоите планове ще се провалят 9 от 10 пъти"

Нещата невинаги се получават така, както ги планираш. Всъщност те рядко се нареждат по желания от нас начин, но не позволявай това да те обезкуражи да изследваш потенциала си. Чувствай се свободна да експериментираш. Правенето на грешки е част от живота, на всички ни се случва. Всичко, което трябва да направиш, е да повярваш в себе си. Вярвай, че си способна и че си струваш усилията.

„Не може да угодиш на всички“

Ако се опиташ да угодиш на всички около теб, ще постигнеш само едно нещо - разочарование. Ако искаш да даваш, давай, но не очаквай нищо в замяна. Плюс това, когато си мила към всички, те започват да те приемат за даденост. Няма нужда да си угодна за всеки.

"Винаги ще бъда до теб, но не разчитай на мен"

Независимо какво правя или в каква ситуация се намирам, когато ме повикаш за помощ, сърцето ми ще се свива от притеснение. Винаги ще се отзовавам и винаги ще правя всичко възможно, за да подобря нещата за теб. Но това не означава, че трябва да разчиташ за всичко на мен. Взимай отговорни решения и когато нещата се сгромолясат, изправи се безстрашно пред резултатите. Ти си смела, не го забравяй!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X