Напишете дума/думи за търсене

Съвети за сушене на дрехи на закрито

Доста хора живеят в жилища, които нямат отворени пространства, на които да сушат дрехите си.
Това може да доведе до излишна влажност у дома, която пък от своя страна да насели апартамента с плесен и мухъл.

За да избегнете това, както и миризмата на дрехите си на влага и плесен, прочетете тези съвети.

1. Изберете място с добра вентилация
Определете най-голямата зона в дома си, където може да закачите дрехите си да изсъхнат. Тази стая също трябва да има добра вентилация, за да позволи на влажния въздух да излезе и да елиминира тази досадна миризма на плесен.

2. Дайте приоритет на по-големите размери
Когато окачвате мокрото си пране, дайте приоритет на най-големите дрехи, като се уверите, че са напълно изпънати. Това ще гарантира, че всеки артикул може да изсъхне правилно и ще ускори времето, необходимо за процеса на сушене.

Избягвайте да слагате дрехи една върху друга. Това ще забави времето за сушене и ще насърчи влажна среда. Освен това използвайте радиаторите на парното за по-малки като размер дрехи.

3. Инвестирайте в простор
Инвестирането в простор или в сушилник също ще помогне на дрехите ви да изсъхнат ефективно отвътре и да запазят формата си, докато съхнат. Освен оптимизиране на пространството, може да избирате между сгъваеми стоящи на пода сушилници или фиксиран простор.

Във всеки случай ги поставете близо до отворен прозорец.

4. Използвайте вентилатор
Този уред прави лек бриз, който ще ви помогне да изсушите дрехите си, като измести влагата. Въпреки че въздухът, който произвежда, е хладен, вие ще постигнете отлични резултати с него.

5. Използвайте топки за сушене
Ако предпочитате да използвате сушилня, добавете топка за сушене към всяко зареждане. Тази тенденция елиминира статичното електричество, намалява времето за сушене и добавя допълнителен аромат към вашето пране. Тези топчета са направени или от вълна, или от пластмаса, като по-големите обикновено са по-ефективни.

След като ги купите, просто добавете любимия си аромат и ги поставете в сушилнята заедно с прането.

6. Възползвайте се от предимствата на вашия обезвлажнител
Проблемът със сушенето на дрехи на закрито е, че пренася влагата в помещението, което го прави студено и оставя миризма на плесен. Ако не може да отворите прозорците, за да отстраните този проблем, използвайте вместо това влагоуловител.
Освен че помага на прането ви да изсъхне, той ще премахне излишната влага от пералното помещение.


Ако обаче искате да изсушите по-тежки и по-дебели дрехи, като деним или спално бельо, опитайте да използвате микрофибърна кърпа като разделител по време на сушенето. Също така имайте предвид, че винаги е препоръчително да разкопчавате всички копчета или ципове на панталони, ризи и якета, така че въздухът да обгръща цялата дреха и да я кара да изсъхне по-бързо.

Накрая настройте пералнята да центрофугира на максимална мощност, за да отстранява възможно най-много вода след всяко пране. Това ще направи прането ви възможно най-сухо, когато го извадите от машината, което в крайна сметка ще ви помогне по време на финалната фаза на сушене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X