Напишете дума/думи за търсене

Трикове за почистване на сифона на мивката и избягване на неприятните миризми

Дори да нямате мръсни съдове в мивката и на пръв поглед да не виждате остатъци от храна, това не означава, че сифонът е напълно чист. С течение на времето се натрупват хранителни отпадъци, мазнини и сапун, които влияят върху функцията на сифона и причиняват зловоние.

За да се сложи край на това, ви предлагаме някои трикове, които ще ви помогнат да почистите тази тръба и да предотвратите влошаването й.

1. Използвайте лимонов сок с морска сол
Едрата сол и лимоновият сок са един от най-добрите трикове за почистване на сифона на мивката и премахване на неприятните миризми.

Пригответе половин чаша едра сол и чаша лимонов сок. През сифона изсипете солта, а след това и сока. Оставете препарата да престои около 15 до 20 минути.

Ще забележите, че генерира химическа реакция вътре в тръбата. По време на реакцията сложете един литър вода да заври. След това изсипете в канала, за да отстраните остатъците от продукта. Това също ще премахне мръсотията. Повтаряйте тази задача два или три пъти седмично, за да сте сигурни, че сифонът на мивката ви е винаги чист.

2. Сода бикарбонат и бял оцет
Тези две подправки притежават антибактериални и дезодориращи свойства и ние ще се възползваме от тях, за да почистим сифона.

Пригответе една чаша сода за хляб и две чаши бял оцет. Изсипете бикарбоната в сифона и след това добавете белия оцет. Ще видите как генерира пяна поради химическата реакция. Предотвратете излизането на тази пяна, като поставите запушалката на сифона или сложите тенджера или нещо, което пречи на изхода.
Изчакайте около 15 минути. След това излейте един литър гореща вода в сифона на мивката. Готово.

3. Готварска сол и бял оцет
Сложете литър вода да заври. Изсипете цяла тенджера готварска сол в сифона. След това добавете гореща вода, последвана от половин литър бял оцет. Покрийте сифона със запушалката на мивката или друг предмет, който изпълнява задачата да не позволява на пяната да излиза. След 30 минути добавете още два литра гореща вода, за да завършите почистването.

Какво да направите, ако нито един от тези трикове не работи?
Ако след почистване на сифона на мивката с тези трикове все още мирише лошо, ще трябва да предприемете по-крути мерки. Препоръчваме да се обадите на водопроводчик, за да идентифицира проблема. В някои случаи тръбата може да е напълно чиста, но може да не е правилно монтирана. Това е потенциалната причина, поради която неприятната миризма остава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X