Напишете дума/думи за търсене

За какво служат свинските опашки в домакинството

Те са изключително практични, когато става дума за работа с кабели, санитарна техника, маркучи. Или за захващане на тасовете на колата към джантите. Но могат да служат за още куп неща.

Свинските опашки са чудесен помощник на земеделските стопани, защото с тях стеблата на растенията могат да се фиксират добре към опората.

Ако в дома има малко дете, което иска да провери съдържанието на всеки шкаф, може да ограничите достъпа му, като привържете дръжките на два съседни с помощта на свински опашки, стига да е възможно.

Понякога каналите на мивките се запушат и работа не вършат дори специалните химикали. Може да става дума за попадането вътре на косми от домашни любимци или от коса. В такъв случай използвайте за изтеглянето им свински опашки, защото благодарение на нарезите си, те лесно ще ги уловят.

Може да се възползвате от тях и когато редите елхата за Коледа - за да фиксирате незабележимо гирляндите или кабелите с лампички към дървото. Сигурно е, че така няма да има заплитания, а накрая по-лесно ще приберете всичко.

Като временно решение на мястото на счупената дръжчица на ципа може да затегнете една свинска опашка.

Ако сте заклет велосипедист и не искате да се откажете от карането дори в студените месеци, трябва да сте сигурни, че сцеплението ви с настилката ще е добро. Може да го постигнете, като пристегнете през гумите и джантите свински опашки, които ще играят ролята на вериги.

Да получим букет с цветя е чудесен жест, след който трябва да се погрижим за него. Но ако не разполагаме с подходяща на размер ваза, може да си помогнем със свински опашки. С тях ще може да прикрепим стеблата на цветята едно към друго. Така цветята нито ще се разпилеят, нито ще се пречупят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X