Напишете дума/думи за търсене

Как да обзаведем трапезария, достойна за списание

Да имате трапезария, достойна за списание, е по-лесно, отколкото може да си представите. От хубава маса до елегантен сервиз, толкова е лесно да постигнете невероятни резултати.
Не е сложно, трудно или скъпо. Като обръщате внимание на детайлите и използвате някои евтини, стилни елементи, е повече от възможно да постигнете страхотен резултат.

1. Създайте поразителна маса
Масата за хранене е центърът на всяко социално събиране. Ако искате трапезарията да бъде достойна за списание, тогава вашата маса ще трябва да направи поразително впечатление.
Може да постигнете това по различни начини. Сред тях са материалът и цветът на самата маса, покривката, която използвате, както и декоративните елементи. Те включват вази, подложки и салфетки.


2. Обърнете внимание на столовете
Местата за сядане са важна част от всяка трапезария, така че изисква известно обмисляне. В идеалния случай столовете трябва да са удобни и елегантни.

Въпреки това, ако извършването на пълна промяна не е финансово изгодно, може да закупите калъфи за столове, които да съответстват на вашия декоративен стил. Като покриете настоящите си столове, може да се насладите на свеж нов външен вид с калъфи, които да подхождат на вашата покривка.

3. Изберете стилен сервиз
Съдовете са високо ценен декоративен предмет, когато става дума за трапезария, достойна за списание. В идеалния случай трябва да е елегантен и да подхожда на другите декорации за маса.

Нещо, което може да опитате за отлични резултати, е комбинирането на два вида сервизи, предназначени да се допълват взаимно. Освен това може да включите цвят, за да направите масата си още по-впечатляваща.

4. Добавете естествена нотка
Централните елементи с цветя са традиционен, но основен елемент във всяка трапезария, достойна за списание. Въпреки това се уверете, че сте избрали подреждането според вида на масата, която имате. Ако тя е дълга, трябва да включите поне три флорални аранжировки: едната в центъра, а останалите от двете страни.

Ако имате кръгла маса, поставете букет цветя в центъра. Не забравяйте да обърнете внимание на цветовете и видовете на цветята, които избирате. Ако имате повече от една флорална композиция, цветята, които изберете, трябва да са в този стил.

5. Помислете за вашето осветление
Трапезарията изисква собствен източник на светлина и какъв по-добър начин да допринесете за цялостния декор от осветлението? Може да изберете таванна лампа, която се откроява, като такава със стъклени сълзи за генериране на отражения. Това създава интересен и поразителен ефект.

Когато става въпрос за осветление, трябва да вземете предвид естествените източници и да поставите фокуса върху тях. Може да направите това, като поставите ваза или статуя до прозореца. Но не забравяйте, че този орнамент трябва да пасва и на останалата част от декора на трапезарията.

6. Включете уникални детайли
Пример за това е използването на бутилки вино за декориране на стаята.
Може да създадете пръстени за държачи за салфетки, като използвате конци, сухи цветя и евкалипт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X