Напишете дума/думи за търсене

Грешки при декорирането, които трябва да избягваме в трапезарията

Когато декорирате трапезарията си, имате толкова много възможности. Въпреки това трябва да обмислите всичко внимателно, защото някои идеи, цветове и мебели просто няма да са валидни и подходящи за всяка трапезария.

Това е първата грешка, която трябва да избягвате, когато става дума за това пространство.
Всичко, което виждате в списанията, не е непременно подходящо за вашия дом или вашия начин на живот.

Има аспекти като тъмни стени, големи маси и дори безпорядък, които биха били доста проблемни за интериора.

1. Претрупаност
Една от най-честите грешки при декорирането на трапезарията е претоварването й с вещи.
Това прави стаята претрупана, правейки я да изглежда разхвърляна и в безпорядък.

Ако това е факт и за вашата трапезария, решението е просто. Започнете да премахвате неща, които вече не искате, нямат ясна функция, повредени са и не ви трябват. Същото важи и за мебелите, които са непропорционални на размера на помещението.

2. Грешни размери и материали на мебелите
Друга често срещана грешка се отнася до избора ви относно размерите и материалите на мебелите за вашата трапезария. Те трябва да бъдат съобразени с пространството, с което разполагате, и с декоративния стил, който сте избрали.

Например, ако домът ви е с дървен под и таван, а стените ви са в същите тонове, дървена маса за хранене би била най-лошата възможна комбинация. За да разрешите това, може да боядисате стените в бяло и да купите маса с чисти линии, за да комбинирате дърво и метал.

3. Тъмни стени за малки трапезарии
Тъмните цветове са хроматичният враг на малките стаи (това се отнася и за всяка малка стая във вашия дом). Основната причина е, че така стаите изглеждат много по-малки, отколкото са, особено ако няма естествени източници на светлина.

Ако намирате светлите цветове за скучни, тогава изберете една стена като фокусна точка и добавете няколко шарки или текстури. По този начин ще се отървете от монотонността, без да правите стаята си мрачна.

4. Разположение на трапезарната маса
Трапезарията и кухнята трябва да се допълват взаимно. Поставянето на масата за хранене на място, далеч от кухнята или където е трудно достъпно, е декоративна грешка, която трябва да избягвате. Идеалният сценарий е да поставите масата възможно най-близо до кухнята, така че да е по-лесно достъпна, когато става въпрос за сервиране на храна.

Също така е важно да имате специален шкаф за съхранение на вашите съдове и прибори за хранене. Така или иначе, къде ще поставите масата си е от първостепенно значение. Особено ако имате отворена кухня с или без остров. Ще забележите, че правилното разположение и шкафът за съхранение добавят повече хармония в стаята.


5. Твърде много столове около масата
Разтегателните маси са решение за големи семейства, без да се налага да държите голям брой столове наоколо или да претоварвате помещението.

Друга грешка при декорирането, особено ако домът ви побира голямо семейство, е поставянето на твърде много столове около масата.

Това прави трапезарията тясна. Ако имате нужда от повече мебели, по-добре е да имате разтегателна или сгъваема маса, която може да се разгъва в определени моменти. Това ще спести място и ще поддържа ред.

Във връзка с броя на столовете около масата, приоритетът е всеки да може да седне удобно. Не забравяйте, че колкото по-комфортно се чувства човек, толкова повече време ще иска да прекара там.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X