Напишете дума/думи за търсене

Наръчник за добре декорирана тераса

Една добре декорирана тераса включва аспекти като идеалните тонове, цветове и елементи, които ще се открояват. Следвайте нашето ръководство и постигнете външния вид, който винаги сте искали.

1. Винаги избирайте неутрални цветове
Неутралните цветове са най-добрите тонове за декориране на вашата тераса. Нанесете ги върху всички налични и видими стени и ги използвайте върху мебели, текстил и аксесоари.
Сред гамата от неутрални цветове изберете бяло, сиво и бежово, особено когато става дума за тапицерия. Правейки това, зеленината на растенията и храстите, които сте засадили в това външно пространство, ще блести още повече.

2. Разпръснете възглавници
Външното обзавеждане е също толкова важно, колкото и вътрешното обзавеждане, така че си струва да отделите време и бюджет за него. В допълнение към избора на подходящите мебели, трябва внимателно да изберете и правилните тъкани и текстури.
Възглавниците са практични, цветни, уютни и модерни. Отново заложете на неутрални тонове и ефектни шарки.

3. Изберете удобно килимче
За много хора няма смисъл да имат килим на терасата, тъй като това е открито пространство. Въпреки това този прост елемент добавя комфорт и топлина. Освен това е полезно да дефинирате вашите пространства, особено ако говорим за голяма тераса.
Има някои идеални материали, от които може да избирате. Тези, направени от естествени влакна, и синтетични, които имитират добре определени текстури.

4. Разделете вашите пространства
Както предложихме горната точка, ако имате голяма тераса, е разумно да разделите пространствата си. Правейки това, може да имате всекидневна зона, трапезария, място за барбекю или дори спа зона, ако имате достатъчно уединение.
Използвайте килими, мебели и дори осветление, за да определите тези зони.


5. Не пренебрегвайте растенията
Наличието на тераса без растения е загуба на чудесна възможност да бъдете по-близо до природата. Растенията служат за освежаване на дома, за разкрасяване и създаване на естествени бариери, които предотвратяват визуалния контакт със съседите.

Поради тази причина препоръчваме големи растения, храсти, вертикални градини и малки дървета. В допълнение към това, ако нямате много време за градинарство, опитайте се да изберете растения, които не изискват много грижи.

Също така винаги избирайте растения, които се радват на различни климатични условия, и такива, които се адаптират към саксии. Последното ви улеснява да ги местите и да променяте оформлението на вашите пространства, когато пожелаете.

6. Научете се да оптимизирате сенчестите зони
В идеалния случай вашата тераса ще има зони, които са изложени както на естествена слънчева светлина, така и на сянка. В такъв случай трябва да знаете кои секции да оставите на сянка.
Препоръчваме да използвате защитени от слънцето пространства за трапезарията или външната всекидневна. Разбира се, имайте предвид, че това външно обзавеждане трябва да има по-неформален стил.

Например за трапезарията изберете ленени покривки, сервизи в ярки цветове и шарки на цветя, всичко това много в съответствие с пространството.

7. Не пренебрегвайте осветлението
То ще ви позволи да се наслаждавате на това пространство в сивите дни или през нощта. Имате опции като фенери, соларни лампи, LED фенерчета, таванни лампи или гирлянди.

Изберете осветителните елементи, които най-добре отговарят на вашия декоративен стил. За да избегнете проблеми с комарите, използвайте няколко свещи с цитронела или отглеждайте босилек, розмарин или лавандула в красиви саксии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X