Напишете дума/думи за търсене

Кои са първите думи, които научава Рейчъл Роу на български (подкаст)

Анатолий Попов и Рейчъл Роу в студиото на "24 часа"

До осемгодишна възраст Рахел-Лилия, както е истинското име на Рейчъл Роу, живее в Германия. Единственото нещо, което успяла да научи на български език, било “лека нощ”. Всяка вечер майка ѝ, известната джаз певица Камелия Тодорова, приспивала нея и близначката ѝ Мириам с детски песнички на български език.

“Когато решихме да се приберем в България, през деня на летището в София ни посрещнаха роднини. Ние със сестра ми ги поздравихме с “лека нощ”, разказва в подкаста “24 часа от живота” Рейчъл.

Израснала в подножието на Алпите, описва детските си приключения като приказни и красиви. Заедно със сестра си и още три момичета в училище сформирали група, вдъхновена от “Спайс гърлс”. “Много подражавахме на MTV и музиката, която се слушаше в онзи период. Събирахме се у дома и танцувахме, това се пренесе и в училище. Аз като по-висока бях Спорти Спайс. Сещам се, че имаме една суперсмешна снимка, на която сме застанали точно като момичетата от “Спайс гърлс” и сме се снимали като за корица на списание”, спомня си чаровната изпълнителка. Това е времето, в което заедно със сестра си правят първата си съвместна песен. Не я записват, защото Мириам се отказва от музиката, докато след дълго размишляване Рейчъл решава да поеме пътя на известната си майка.

Новият ѝ сингъл “Да ти споделя”, който ще чуете в подкаста, е част от предстоящия ѝ албум “Лилия”. Композициите изразяват емоцията на вдъхновението, която невинаги успява да бъде споделена в забързаното ни всекидневие.

Кога разбира, че майка ѝ е известна, до каква степен родителите ѝ повлияват да се занимава с музика, за запознанството си със съпруга ѝ Страхил, на какво иска да научи дъщеря си Изабела и още от Рейчъл Роу ще чуете в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни и във вайбър, където може да задавате въпроси към гостите в студиото.

  • Ключови думи:
X