Напишете дума/думи за търсене

Лесни и достъпни трикове против изпотяване

Източник: Pexels

Тази година жегите не бързат да ни огреят, но така или иначе топлите месеци са пред нас и вече може да вадим ленените блузи и сламените шапки. По това време на годината винаги възниква въпросът как да се предпазим от досадното потене през пролетта и лятото. Това са най-важните правила.

Заложете на естествени материи

Ако искате да сте спокойни през топлите дни и да се чувствате комфортно, внимавайте с материите на вашите дрехи. Същото се отнася и за бельото, и за дрехите, с които спите нощем. Памукът и ленът са най-щадящи и ще ви държат прохладно. Дори да се изпотите, естествените материи ще попият по-лесно и ще изсъхнат по-бързо.

Ако имате проблеми с потенето, избирайте по-широки ръкави и кройки като цяло, за да давате възможност на тялото да диша.

Препоръчва се също така да се придържате към по-тъмни цветове на дрехите. Макар те да привличат слънчевите лъчи, по тях не си личат жълтите петна и изобщо следите от потенето.

Избягвайте някои храни

Има няколко вида храна, които трябва да избягвате, ако сте на бизнес обяд или сте в социална ситуация, в която предпочитате да не се потите. На първо място забравете за пикантното. Телата ни реагират на пикантната храна по същия начин, както на всяка друга топлина - те се опитват да се охладят, което води до изпотяване.

Кофеинът също не е препоръчителен, тъй като стимулира надбъбречните жлези и кара дланите, краката и подмишниците ни да се изпотяват.

Охладете (се)

При горещо време може да бъде наистина ефективно да поставите купа с лед пред вентилатора, за да започне да циркулира студен въздух из стаята. Друга добра идея е да държите завесите и щорите си спуснати през деня. Опитайте да се криете на сянка, когато сте на открито.

Хапвайте по малко, но по-често, тъй като е необходима метаболитна топлина за разграждането на храната. Поддържането на добра хидратация също е от съществено значение за ниската телесна температура.

Може също така да съхранявате вашите кремове за лице и тяло в хладилника за охлаждащ ефект, когато ги прилагате. Вземете си ръчен вентилатор и пазете главата и краката си охладени, като избягвате шапки и носите отворени обувки, когато времето го позволява.

Дезодорантът – най-добрият ви приятел

И, разбира се, дори да спазим всички съвети на специалистите, без качествен, ефективен дезодорант няма как да спрем неприятното потене. На пазара има всевъзможни алтернативи, но нашият екип препоръчва една от най-новите и ефикасни серии на пазара. Dove винаги са били сред фаворитете ни, но тази година ни сюрпризират с приятна нова серия дезодоранти - Advanced Care, които дават забележителни резултати.

Новият Dove Advanced Care е със съставки, които предизвикват нулево дразнение, а това е важно, когато говорим за козметика за толкова нежно място, което обикновено подлежи на ежедневна обработка.

Серията съдържа нови съставки, които се грижат за кожата на подмишниците, а резултатът е фантастичен – хидратация, гарнирана със 72 часа защита от потене. И нека лятото започне! 

  • Ключови думи:
X