Напишете дума/думи за търсене

5 полезни съвета, ако сте на къмпинг за първи път

Отиването на къмпинг може да бъде отлична възможност да откриете нов начин за прекарване на вашите ваканции. Има много предимства на къмпингуването, независимо дали със семейството, приятели или като двойка. Затова ще ви дадем няколко съвета какво трябва да направите, ако сте дебютанти в тази ваканционна култура.

1. Изберете правилното място
Ако ви е за първи път, нашата препоръка е да изберете място наблизо до дома си. Не само за всеки случай, но и за да разберете дали къмпингът е вашето нещо или не. Но изберете място, което предлага някои удобства.

2. Не забравяйте за екипировката
Разберете какво предлага къмпингът, за да не носите излишни вещи. Например, ако има скари за барбекю, не носете своя грил. Ключът е да носите само най-необходимото.

Базови неща за къмпинг:
• Палатка. Може да имате една за спане и друга за хранене и прекарване на деня. Втората се препоръчва, когато групата е голяма или пътувате с деца.
• Тоалетни принадлежности: кърпи, тоалетна хартия и лекарства.
• Газов котлон, преносим хладилник, запалка, чували за боклук, отварачка за консерви.
• Осветление и резервни батерии.
• Ножове, въжета и многофункционални клещи.
• Лопата и чук.
• Спален чувал и възглавница.
• Комплект за първа помощ.
• Компас и GPS.

3. Направете пилотен тест у дома
Уверете се, че може да сглобите палатката без проблеми, че не ви липсват компоненти и че имате всички необходими инструменти, за да я асемблирате.

4. Запознайте се със заобикалящата ви среда
Не може просто да пиете вода близкия извор. Винаги трябва да си осигурявате собствена питейна вода. За да направите това, трябва да я варите за 10 до 20 минути или да вземете бутилирана.
Бъдете внимателни, когато палите огън. Особено в дните с високи температури, когато огньовете са забранени от опасност от пожар.
Огнището не трябва да е близо до палатката.

5. Помислете за храната
Консервираните храни, плодовете и суровите зеленчуци обикновено са най-добрият избор. Също така е препоръчително да се възползвате добре от скарата.

Ползи от къмпингуването
Физическите, психическите и социалните ползи от къмпинга са приказни.

Оставяне на стреса у дома
Стресът в градовете се изразява с прекомерна умора пред възможни заплахи за ежедневието. Когато тази реакция се превърне в навик, това води до претоварване на организма, което ще доведе до здравословни проблеми.

Отиването на къмпинг може да ви даде шанс да си вземете почивка за няколко дни от ритъма на живот, който водите. Няма графици, различни от тези, определени от природата.

Свързване с природата
Да бъдеш сред природата, е една от най-здравословните връзки, които може да направиш с околната среда. Пейзажът може да предаде тишина и мир. Без технологични разсейвания и без предварително установени графици по хотели, единственото, което може да направите, е да се насладите на това, което ви заобикаля: море, река, планини, звездно небе и чист въздух.

Споделяне с околните
Отиването на къмпинг насърчава здрава връзка с вашите спътници. Без екрани между тях, средата ви приканва да се гледате лице в лице, да говорите, да играете и да се опознаете по-добре. Връзките на привързаност се укрепват.

Спестяване
Има голяма разлика в цените между хотел и къмпинг. Въпреки че цената е съобразена с услугите, предлагани от всеки тип настаняване, къмпингът винаги ще бъде по-икономичен.
Изживяването си заслужава, дори и да не сте свикнали да къмпингувате. В днешно време къмпингите са много добре оборудвани и предлагат основни удобства.

Подобрява здравето
Самият факт да сте сред природата, да дишате чист въздух, представлява важна полза за вашето здраве. Ако добавите ходене, йога, плуване, джогинг и други спортове на открито, комбинацията е пълна.

От друга страна, без интензивни дейности ще има и ползи за психичното здраве. Наслаждавайки се на добра книга, с бриз, галещ лицето ви, ще донесе усещане за неоспоримо здраве.
Къмпингуването е уникално изживяване, което всеки трябва да изпита някога. Ако вземете предвид тези препоръки, може да имате страхотни дни, които ще бъдат много полезни за вашето физическо и психическо здраве.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X