Напишете дума/думи за търсене

Навици, които е добре да създадем у децата си, за да помагнем на Земята да оцелее

Нашите деца придобиват навици много бързо и ако ние, родителите, ги научим на екологични навици, това може да изиграе огромна роля за опазването на околната среда. 

Обяснете им, че когато емисиите намаляват, глобалното затопляне се забавя.
Децата трябва да знаят, че превозните средства са огромна причина за глобалното затопляне и представляват 1/5 от всички емисии. Те могат да вземат тази информация и да я приложат към собствените си бъдещи решения за покупка. Все повече хора стават собственици на електрически автомобили, както и автомобили с икономия на гориво. По този начин се насърчава възобновяемата енергия, тъй като те произвеждат нулеви емисии.

Важно е да създадете екологични навици у наследниците си, затова бихме искали да споделим няколко неща, които могат да ви помогнат да ги научите да милеят за планетата, на която живеят.

Винаги да затварят крановете

Научете децата на значението на опазването на водата, като я пестите. Това може да направите, като затваряте крановете, когато сапунисвате чиниите. Да кипвате само необходимото количество вода и или да събирате дъждовната вода. Трябва също така да ги насърчавате да се къпят по-бързо, тъй като всяка минута, която прекарват под силна струя, използва до 17 литра вода.

Грижа за животните

Децата трябва да бъдат научени, че към всички живи същества трябва да се отнасят с внимание и уважение – от представителите на дивата природа до опитомените. За тях трябва да се грижат, като им се дава храна и любов, за да се осигури здравословен баланс на екологичната система.

Те могат да помогнат на животните, като идват с вас на посещение при ветеринаря, а също и чрез избягване на участие в забавления, които им вредят на животните. Такива са циркове, боеве с кучета и петли...

Рециклиране и повторно използване на пластмасата

Децата трябва да бъдат насърчавани да рециклират своите пластмасови бутилки, капачки от бутилки и контейнери, тъй като те са небиоразградими материали, на които са нужни няколко десетилетия, за да изчезнат от лицето на планетата. Това е най-доброто средство за защита на Земята от замърсяване с пластмасови отпадъци, независимо дали е на сушата или в морето. 

Консумиране на повече пресни и органични храни

Смята се, че производството на биологични храни е по-добро за околната среда от конвенционалните методи на отглеждане, тъй като те избягват използването на изкуствени торове и пестициди, които увреждат почвата. Произвежданата храна също е по-здравословна и по-питателна.

1. Закусването на плодове е чудесна алтернатива на повечето нежелани храни
2. Прием на храни с ниско съдържание на мазнини
3. Ядене на пълнозърнести зърнени храни и хляб

Засаждане на колкото се може повече дървета
Дърветата са бъдещето и трябва да научим децата да ги ценят и защитават. Създаването на култура на засаждането им ще бъде от съществено значение за нашата екосистема в бъдеще.

Малчуганите могат да започнат от:
1. Отглеждане на овошки и друг вид дървета, както и отглеждане на разсад за слънчогледи, царевица, тиква, домати и ягоди.
2. Засаждане на цветя, които привличат пеперуди, калинки и други интересни насекоми или птици
3. Посещение на градини, паркове или ботанически градини за идеи за засаждане

Изключване на светлините, когато не се използват

Децата от всички възрасти трябва да се научат да пестят енергия, като изследват и се наслаждават на външния свят. Добра идея за това е разходка до плажа или ходенето на къмпинг, за да разберат източниците на различни природни ресурси и как да ги съхраняват. Изключването на светлините, когато не ги ползвате, също е чудесен навик, който може да създадете у децата си, докато са малки, как да пестят електричество и енергия като цяло.

Участие в местните почиствания в общността
Насърчаването на децата да участват в почистващите дни в общността чрез събиране на боклук е чудесен начин да направят света по-добро място. Освен това им дава възможност да общуват с околните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X