Напишете дума/думи за търсене

Парти на терасата на Топлоцентрала под шапката на Emprove

На 30 юни от 19:00 ч. на терасата на Център за съвременно изкуство Топлоцентрала ще бъде отпразнувана подкрепата към каузата на фондация Emprove от нова вълна артисти. Събитието открива присъствието на фондацията за женска подкрепа в рамките на Sofia Summer Fest.


Разнообразната програма в петъчната вечер включва сетивно пътуване, имерсивно преживяване за събуждане на въображението, първо докосване до инсталацията Розов облак на Рада Якова, рисуване на портрети, коктейли, музика на живо и електронни DJ сетове. Партньори на Emprove са Театър на сетивата - те ще представят и онлайн наръчника „Пътеводител за свързване със себе си“, който съдържа практики за разгръщане на скритата мощ у всеки от нас.

Входът ще бъде свободен за всички арт любители, както и хората, които искат да подкрепят мисията на Emprove против всяка форма на насилие в обществото.

Събитието е празник на женската сила и силата на изкуството да пробужда. Да пробужда сетивата, телата, чувствата и емпатията към себе си и към другите. Да пропуква броните и маските, с които ежедневно преминаваме през света, и да отвори бял лист пред съзнанието да твори и пресътворява всеки миг наново. Именно “Бял лист” е името на проекта, в който се обединяват Emprove и Театър на сетивата, за да създадат наръчник с ежедневни творчески практики.

“Бял лист” е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Ето какво могат да очакват гостите на събитието на 30 юни:
- Сетивно пътуване в парка – участниците ще затворят очи, за да се доверят на една от Жените Survivors, която ще бъде водач в това пътуване отвъд думите. Кратко потапяне в зона на безвремие за откриване на цяло едно ново измерение на вътрешния и външния свят.
- Имерсивно преживяване за събуждане на въображението и обонянието.
- Представяне на Пътеводител за свързване със себе си – възможност за гостите за пръв път да изтеглят онлайн наръчника с ежедневни творчески практики.
- Първо докосване до инсталацията Розов облак на Рада Якова за видимата и невидимата сила на жените, която ще бъде обединяващ елемент на тримесечното присъствие на Emprove в рамките на Sofia Summer Fest
- Медитативно рисуване на портрети от самата Рада Якова
- И, разбира се, - музика и танци за директна връзка с тялото и празнуване на радостта от движението.

Двата творчески тандема, които ще осигурят подходяща музикална атмосфера са:
Dancing Angel & Olaija от култувите GLOBAL VISION CIRCLE – ветерани в сферата на world beat музиката у нас, които ще поведат гостите на звуково пътешествие из цялото земно кълбо с танцувална вибрация от Африка, Бразилия, Индия и Карибите;

DJ дуото Elve&Fille, които се вдъхновяват от многообразието в съвременната електронна музика, смесвайки dark disco, dark electro, breakbeat, synthwave, atmospheric beat, melodic techno и cold wave.

За фондация Emprove
Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие.

Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на общността #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

За „Театър на сетивата София“
Пионер в развитието на жанра на сетивния театър у нас, който директно и лично потапя публиката в творческо взаимодействие с артистите, активира всичките ѝ сетива и я превръща в главен герой на спектакъл-пътуване към личните ни дълбини, от което се завръщаме винаги променени. „Театър на сетивата София“ създава различни сетивни, имерсивни представления, сетивни градски пътувания, арт резиденции, творчески обучения и ритрийти, както и изследователски проекти, развиващи метода и сетивния език. Повече за проектите на трупата можете да видите на www.sensorythetresofia.com.

За проекта „БЯЛ ЛИСТ”
Многопластов и интердисциплинарен проект на „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, който включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си. Проектът Бял лист се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма ВРЧКО и на Столична програма „Култура“.

За повече информация и контакт:

www.emproveproject.eu

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X