Напишете дума/думи за търсене

След 15 роли в Италия Петър Антонов слага Николаос Цитиридис тук на “Червения стол”

Петър Антонов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Петър Антонов ще сложи Николаос Цитиридис на “Червения стол” в едно необичайно представление, в което и самият телевизионен водещ ще е различен и непознат.

Актьорът, който има зад гърба си 15 филмови роли в Италия, се завърна в България. В края на 90-те Петър прави силен старт в киното с “Пансион за кучета” и “Писмо до Америка”. Освен с ролите се, впечатлява и с музикална кариера - песента “Руж” в дует с Йоана Захариева-Йоко, остава номер едно в класациите цели 14 седмици.

Малко по-късно получава шанс да работи в Италия, където остава 11 години. Тръгва без да знае езика, и за месец му се налага да наизусти сценарий от 300-350 страници на италиански. Денонощно учи, и то сам.

“Да бъдеш артист, е много самотно занимание, но и много красиво”, казва Петър, който репетира в София представление “Червеният стол”. Влиза в ролята на водещ, а негов първи гост ще е Николаос Цитиридис.

“Освен музиката на живо спектакълът включва видеа, песни и танци. Това е уникален сценичен формат - комбинация между театър и токшоу”, казва Антонов. “Червеният стол” ще се играе за пръв път на 28 август на “София съмър фест”.

Би ли се върнал отново към музиката, има ли страх от провалите и още от разговора с Петър Антонов ще чуете във финалния епизод от сезон 6 на подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X