Напишете дума/думи за търсене

Как да създадем дискурс в интериорния дизайн

Когато декорираме дом, ние се опитваме да установим последователна организация и разпределение. За да постигнем тази цел, е важно да имаме предвид как да създаваме дискурс в интериорния дизайн.

Ако разгледаме всяка от стаите, ще осъзнаем, че мебелите, цветовете и предметите имат общи параметри, така че да се получи специфичен смисъл.

Ние се опитваме да приложим процес на съгласуваност и стабилност. Когато всичко е в хармония, ние усещаме пълно благополучие. В това отношение се постига дискурс, в който всички ресурси са свързани един с друг, помежду им диалог по устойчив начин.

Как да създадете дискурс в хола
Дневната вероятно е мястото, където най-добре може да се предложи интересен, атрактивен и специфичен интериорен дизайн. Най-важното е да придадете индивидуалност на цялото, като установите естетически параметри, които са добре дефинирани.

В идеалния случай мебелите са насочени към конкретна точка. В повечето случаи това е телевизорът, към който насочваме решението, но може също да направите фокуса да падне върху камината, ако имате такава, или голям прозорец. С други думи, трябва да има точка за среща. Разнообразието от форми и размери може да бъде добра формула за стаята. Например диванът съвпада много добре с масичка за кафе (кръгла или квадратна), с всичко, очертано от рафтовете и други ресурси, които завършват стените. Идеята е да се извлече резултат, който ви харесва.


Връзката между стаите
Един от начините, по които създаваме декоративен дискурс с къщата, е чрез връзката между всички стаи. Докато преминаваме от едно място на друго, възприемаме дискурса, който преследваме толкова много. Нека разгледаме някои интересни формули за постигане:
• Трябва да обърнете внимание на цветовете. Ако искате да сте сигурни, че всички пространства са хармонизирани, не повтаряйте едни и същи тонове. По-скоро може да има нюанси на различие между тях, но в същото време адаптация по отношение на пространството.
• Стаите за възрастни, младежи и детски не трябва да се идентифицират. Най-добре е да има контраст както по отношение на цветовете, така и на използваните ресурси.
• Ако в дома се прилага стил, всички стаи трябва да следват специфичните характеристики за него.
• Избягвайте да свързвате различни дизайни. Ако сте установили класически стил в една област и прилагате минималистичен или съвременен стил в друг, тогава рискувате да попаднете в неудобно напрежение в крайния резултат.

Каква роля играят кухнята и банята?
Тези две пространства имат уникален характер. Дизайните са тотално различни от това, което може да бъде останалата част от къщата. Това ни позволява да отворим редица възможности по отношение на декора, който прилагаме. Ако използвате керамика, камък или мебели от други материали, контрастът ви помага да заредите и променяте естетиката по фин начин. Що се отнася до включването на материали или цветове, не се отклонявайте твърде далеч от собствения стил на къщата.

Накратко, за да създадете дискурс в интериорния дизайн, трябва да имате такт, да си поставите цел, да изчистите идеи и да определите съдържанието според вашите вкусове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X