Напишете дума/думи за търсене

13 употреби на балсам за устни, които са толкова ефикасни, че чак не е за вярване

Тази козметика е предназначена да предпазва деликатната кожа на устните от увреждащите фактори на околната среда.

Помага на устните да запазят естествената си влажност, намалява наличието на мъртви клетки и създава защитна бариера срещу свободните радикали и вредните слънчеви лъчи.
Въпреки това балсамът за устни е полезен за много повече от просто защита на устните ви. Има много алтернативни приложения, които се възползват от неговия уникален състав, текстура и свойства.

1. Успокоява рани и ухапвания от насекоми с балсам за устни
Благодарение на своите успокояващи овлажняващи свойства, балсамът за устни е чудесен за лечение на малки драскотини или повърхностни наранявания на кожата. Успокоява раздразнението, намалява сърбежа и ускорява оздравителния процес. Той е чудесен за облекчаване на дискомфорта, причинен от ухапвания от комари и други насекоми.

2. Пази лицето от слънцето
Защитните ефекти на балсама за устни са полезни не само за устните, но могат да се използват и за защита на останалата част от лицето от вредните слънчеви лъчи. Въпреки че не е толкова добър за защита на кожата ви като слънцезащитен крем, той може да се използва като такъв при спешни случаи.

Внимавайте със зоната около очите, защото този продукт може да предизвика дразнене.

3. Крие драскотини върху кожени предмети
Втриването на малко балсам за устни върху кожени предмети ще скрие драскотини и други щети. Използвайте го върху обувки, чанти, колани, мебели и всеки друг предмет, който започва да изглежда скучен и повреден.

4. Запалва огън
Ако ви е трудно да запалите огън на открито при ветровито време особено, щедро нанесете малко балсам за устни върху памучно тампонче и запалете. Ще изгори мигновено и ще издържи много по-дълго от обикновена клечка кибрит.

5. Основа за свещ
Поставете клечка за зъби, кибритена клечка или парче канап в балсама, за да направите свещ за използване в случай на спешност.

6. Лубрикант
Тъй като съдържа мастни съединения, балсамът за устни е чудесен за смазване на ципове, винтове и други метални предмети.

7. За хвърчаща коса
Малко балсам за устни върху четка или гребен може да помогне в борбата с къдравата коса. Използвайте го при висока влажност.

8. Тайно скривалище
Празна туба от балсам за устни е идеалното скривалище за пари и други ценни предмети.

9. Предотвратява появата на мехури
Някои обувки са направени от материали, които могат да бъдат груби за кожата и да причинят болезнени мехури. Когато това се случи, вземете малко балсам за устни и го нанесете върху засегнатата област.

10. Професионално изглеждащ грим
Неговата кремообразна текстура прави този продукт идеален за придаване на професионално изглеждаща нотка на вашия грим. Вземете малко и смесете с малко сенки за очи, преди да нанесете.

11. Перфектни вежди
Понякога веждите могат да станат пухкави и да изглеждат небрежни, въпреки сресването. За да ги накарате да останат на място за перфектен външен вид, втрийте малко балсам за устни върху тях, за да изглеждат перфектно.

12. По-дълготрайно ухание на парфюма
Направете парфюма си по-траен, като нанесете малко балсам за устни върху зоната, преди да напръскате любимия си аромат.

13. Омекотява кожичките
Ако правите маникюр на себе си и нямате нищо, което да омекоти кожичките ви, втрийте малко балсам за устни и го оставете да подейства няколко минути. Той не само ще ги омекоти, но и ще им осигури малко допълнителна влага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X