Напишете дума/думи за търсене

Майсторски клас по красота: 3 трика за дръзки устни

Навън вали сняг и снежинките да поизбутаха красотата на напънилите овошки, докато ние сме вкъщи, грижещи се за своето здраве и за това на околните, но това не означава, че трябва да занемаряваме външния си вид. Особено ако не искаме да станем герои от онзи виц, че след три седмици у дома на всеки ще му проличи истинският цвят на косата.

Предлагаме ви няколко безценни съвета за красота от Джина Брук, един от най-известните мейкап артисти в Щатите, някогашен художествен ръководител на Shu Uemura и персонален гримьор на Мадона. Тя обяснява как става правилното нанасяне на тъмно червило.

„Играта с молив за устни е безопасен начин да постигнете интензитет на пигмента в движение. Сега е времето да експериментирате“, категорична е мис Брук.

Стъпка 1: Основа

По-тъмните нюанси правят по-видими напуканите устни и фините бръчки около тях, така че преди да нанесете какъвто и да е цвят, ексфолирайте със скраб и нанесете хидратиращ балсам или праймър за устни. „Червилото се задържа по-дълго върху по-гладка повърхност“, казва Брук. "Но ако забележите лющене, най-добре е да почистите устните си и да започнете от нулата."

Стъпка 2: Избор на нюанс
Общото правило е, че класическо червени нюанси допълват по-светлите тонове кожа, докато нюансите на оранжева основа (като кафявите и керемидени червила) допълват по-топлите тонове кожа (спомнете си за тена на лицето на Джесика Алба например). „Винаги може да започнете с по-тъмна версия на сегашното си червило“, казва Брук. "Но опитайте различни нюанси, цвят слива например. Не се страхувайте от дълбоко, универсално, ласкателно лилаво."

Стъпка 3: Огнева линия
Преди да нанесете червило, изравнете и запълнете устните с молив с телесен цвят или такъв, който съответства на избрания от вас нюанс. Избягвайте нещо по-тъмно, тъй като може да избледнее неравномерно. „Тъмното червило може да направи устата да изглежда по-малка“, казва Брук. "Очертайте внимателно и изящно външния ръб на устните, така ще подобрите формата им и ще предотвратите разтичането на червилото." За ретро, матово покритие отгоре нанесете овлажняващ балсам за устни.

7 начина да разберем дали прекаляваме с грима

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X