Напишете дума/думи за търсене

Ароматно шпикован свински врат и сочно пюре от целина (опитайте задължително!)

Източник на визията - Lidl

Какво ще ядем? Едва ли има семейство, в което този въпрос да не присъства ежедневно и да не дразни до краен предел понякога. Особено ако идеите за разнообразно меню отдавна са се изчерпали. Морето от рецепти в интернет пък не прави живота по-лесен за основния "шеф готвач" у дома, на когото се пада и тежката задача да даде решителен отговор на въпроса. И ако за това какво ще има на трапезата тази вечер има доста въпросителни, за едно нещо не трябва изобщо да има съмнение или да се правят компромиси. Става въпрос за качеството на продуктите, които всяко семейство консумира. Именно това е и мотото на новата кампания на Lidl, в която веригата предлага разнообразие от близо 55 продукта прясно пакетирано месо под собствената си марка “Порция свежест”.

Lidl работи с утвърдени доставчици, а проверките на качеството на месото са в няколко етапа, които гарантират свежест и чистота, защитена атмосфера и контрол по веригата на доставки. Освен продуктите за всяка вкуснотия, която ви хрумне, Lidl ще ви помогне и с идеи за приготвяне. Голям набор от рецепти ще откриете в специалната секция в сайта на веригата, а от най-близкия до вас магазин може лесно и удобно да си набавите всичко необходимо.

И за да ви улесним още повече, сме подбрали една неустоима рецепта за шпикован свински врат с чесън, мащерка и тиква, поднесен с пюре от целина и сос с пушен бекон. За нейното приготвяне ще ви е необходимо:

  • свински врат (без кост) - 1 кг
  • целина (глава) - 1 кг
  • бекон (пушен) - 150 г
  • чесън - 100 г
  • мащерка
  • тиква - 100 г
  • краве масло - 100 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • лук
  • моркови
  • картофи
  • сол
  • черен и червен пипер

Първата стъпка от приготвянето на тази рецепта е да направите  напречни разрези по цялото месо през около 5 см, които след това трябва да запълните с обелени скилидки чесън, мащерка и почистена тиква, която е във формата на лентички. След това разрязаното и подготвено месо овкусявате със сол и черен пипер на вкус, като използвате и 50 г от маслото, за да го натриете добре от всичките му страни. ова може да направите и с няколко щипки червен пушен пипер, ако сте любители на ароматната подправка.

Втората стъпка включва поставянето на добре овкусеното месо в подходящ съд за печене, като към него добавяте и картофите, които предварително сте обелили, морковите и лука.  След това трябва да запечете ястието за 10-15 минути при добре загрята фурна на 200° С, докато месото и картофите получат онази така апетитна и вкусна хрупкава коричка. След приключването на  термичната обработка, изваждате съда за печене, увивате го с достатъчно фолио и го връщате обратно във фурната, където трябва да престои за още около час.

През това време може да се заемете с приготвянето на пюрето, което включва почистване и нарязване на целината на кубчета, които след това трябва да сложите да се варят. Когато омекнат достатъчно ги отцеждате и ги поставяте в блендер, където компания трябва им правят готварската сметана (трябва да е затоплена) и останалата част от маслото. Започвате да пасирате добре за няколко минути и след това вашето вкусно пюре от целина е готово.

Финалната част от приготвянето на рецептата включва нарязването на пушения бекон на кубчета, който след това леко запържвате. Добавяте соса и оставяте да се редуцира добре. В чиниите първо сипвате от пюрето, след това слагате  от нарязаното месо, а сосът сипвате точно преди да започнете да сервирате.

Ето така, бързо, лесно и само в няколко стъпки ще приготвите ароматно шпикован свински врат с пюре от целина за цялото семейство и ще имате чудесен отговор (поне за момент) на вечния въпрос “Какво ще ядем?”. Есента е в разгара си и тази рецепта несъмнено ще задоволи глада за нещо топло и апетитно.

Още много рецепти с продукти от марката „Порция свежест” ще откриете в специалните секции за рецепти в сайта на веригата и в мобилното приложение Lidl Plus. Да ви е сладко!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X