Напишете дума/думи за търсене

Използване на стъклени прегради за разделяне на пространства

Имате ли отворени пространства в дома си, с които не сте сигурни какво да правите? Не търсете повече възможности: днес ще ви разкажем всичко за чудесата на стъклените прегради.

Преградите са конструкции, които използвате вместо стени. Това, което правят, е да разделят вашите пространства по пълен или частичен начин. Така че, ако имате големи площи в дома или офиса си и искате да ги разделите, за да имате повече уединение, стъклените прегради може да са нещото, което търсите.
Стъклото е здрав материал, който ви позволява едновременно да разделите пространство, без всъщност да създавате разделяне. Прозрачността, която предлага, означава, че все още може да видите всичко. Освен това тя ще поддържа пространството светло и голямо.

Видове прегради
Стъклените прегради могат да изглеждат прекрасно във вашия дом или офис, независимо от формата им. Има много различни стилове, формати, материали (и комбинации) и всякакви начини за използването им.

Пълно заграждение
Преградите, които напълно затварят пространство, са често срещан начин за създаване на напълно отделна зона в дома. Хората обикновено ги използват, за да създадат нова стая. Използването на стъклена преграда за това може да бъде идеално, ако се опитвате да разделите голямо пространство и да направите нещо като офис в дома си.

Частично заграждение
Другият вариант е да се използват прегради за частично заграждение. В този случай използвате листове стъкло, които действат като панели и отделят само част от пространството. Това ще направи района да се усеща много по-голям. Има и различни форми и височини, които може да използвате в зависимост от ефекта, който искате.

Материали
Има много различни материали, от които да избирате, когато става дума за стъклени прегради. Може да се спрете на панели, които са напълно прозрачни или матирани.

Прозрачно стъкло
Ако искате пространството да се чувства чисто и модерно, трябва да използвате 100% прозрачно стъкло без текстура. Това ще направи зоните, които разделяте с него, много по-ярки. Но бъдете внимателни, ако имате домашни любимци или малки деца. Големите конструкции от прозрачно стъкло могат да бъдат опасни.


Матирано стъкло и други видове
Може също така да изберете матирано стъкло. То е полупрозрачно, което означава, че ви дава известно уединение, но все пак позволява навлизането на светлина и поддържа пространството светло. Този тип е много разпространен и изглежда много добре както в дома, така и в офиса.

Комбинации
Вашите стъклени прегради не трябва да са направени само от стъкло. Има такива, които комбинират стъкло с дървени, железни или стоманени рамки. Това е страхотна опция, ако искате вашите разделени пространства да изглеждат още по-различни.

Отделете хола и кухнята
Ако имате хол и кухня с отворен план, може да е чудесна идея да ги разделите със стъклени прегради. Това също е добра идея, защото ще попречи на миризмите от кухнята да проникнат в останалата част от дома ви.

Направете две отделни пространства във вашата баня
Друг чудесен вариант е да разделите пространството в банята си. Ако вашата е особено голяма, може да си поиграете, като поставите малка съблекалня в нея. Един от по-често срещаните варианти тук е да оградите вашия душ или вана със стъклени прегради.

Създайте офис пространство във вашия дом
Последната ни идея за деня е да отделим кътче от дома си и да го превърнем в малък офис. Използвайки стъклени прегради за това, не само ще разделите пространствата, но и ще създадете нова стая вкъщи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X