Напишете дума/думи за търсене

Как да кажем на партньора си, че не искаме да се женим

Само допреди няколко десетилетия бракът се разглеждаше като универсална цел, към която всеки трябва да се стреми, и като единствената валидна дестинация за тези, които имат връзка.
Днес има хора, които все още искат да се оженят, но все повече от нас избират да се откажат от тази формалност.

Има няколко причини, поради които някой може да отхвърли идеята за брак. Те могат да бъдат свързани с лична идеология, като например липса на религиозност или желание за съвместен живот извън приетото статукво. Други причини са свързани със състоянието на връзката. Може да се смята, че времето още не е дошло или че интимните отношения не са достатъчно стабилни.

И в двата случая това е решение, което е важно да се сподели и което може да доведе до труден и неудобен разговор.

Как да кажем на партньора си, че не искаме да се женим
Социалните тенденции по отношение на брака се промениха драстично в последно време. Според данни, споделени от Datosmacto, процентът на браковете е спаднал от повече от 7% на 3% от 70-те години на миналия век насам. Въпреки това все още има социален натиск по въпроса.

По същата причина може би сте се питали как да кажете на партньора си, че не искате да минете с него под венчило. Ако знаете, че вашият романтичен партньор наистина иска да се ожени, важно е да се справите с въпроса с искреност, такт и съчувствие. В тази връзка си струва да обърнете внимание на следните съвети.

Не искам да се женя, но съм наясно, че ти искаш
Трябва да сте наясно, че съобщавайки, че не искате да се ожените, може да установите повратна точка във връзката. Може би вашият партньор го приема и е готов да продължи връзката в същото състояние или разбира и се ангажира да работи за промените, от които се нуждаете, за да промените мнението си.

Но също така е вероятно да решите да прекратите отношенията си, тъй като за някои хора бракът има силно символично значение. Ако това е сценарият, важно е да сте достатъчно зрели, за да уважите решението и на двете страни.

Вашият партньор не трябва да се откаже от желанието си да се ожени, само за да остане във връзката, нито трябва да приемете идея, която отхвърляте. Поради тази причина е най-добре и двамата да обмислите индивидуално, да водите диалог настойчиво и с уважение и да вземете най-доброто решение за вас, за другия и за двама ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X