Напишете дума/думи за търсене

Подкаст: Водещата на “Отблизо” Боряна Граматикова искала да танцува като Шакира, но “за удобство” я записали на математика

Боряна Граматикова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Боряна Граматикова и Анатолий Попов в студиото на "24 часа"
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

"Винаги съм искала да се занимавам с телевизия", споделя водещата на "Отблизо" Боряна Граматикова в подкаста "24 часа от живота". За пръв път стъпва на "Сан Стефано" 29 като стажант в предаването "Красива наука". Завършва Американският университет, като една от специалностите й е " Журналистика и масова комуникация", въпреки желанията на баща й да стане икономист. Той обаче въобще не подозира, че Граматикова и математиката, нямат никаква пресечна точка. След като завършва магистратура разбира, че по онова време Мира Добрева си търси редактор.

"Денят, в който Мира ми се обади за интервю, беше един от най-гадните дни в живота ми – вдигнах 40 градуса температура, развали ми се колата в паркинга на един мол, хванах си такси към срещата, шофьорът беше някаква ретро мутра и ми взе и последните пари. Отидох на срещата почти в безсъзнание", спомня си Боряна. Разбират се с Добрева да се видят по-късно същият ден, за да направят проби. След като се прибира вкъщи звъни на редакторката на предаването и казва, че няма да отиде на снимките, защото наистина и е много лошо. "Мира и редакторката й си казват "тази на външен вид много става, но е много несериозна". След това продължих да я търся Мира, защото аз прецаках нещата. С времето тя разбра, че съм сериозна и малко по малко започнах да навлизам в материала", споделя водещата.

Никога не е подозирала, че ще бъде пред камера, но с днешна дата и е много приятно. Ако не се беше получило с телевизията я щяла със сигурност да последва колегите от Американският университет и да стане един корпоративен поданик, както казва тя. Голямата й страст извън работата й са фентъзи романите. "Ако имах въображените и речниковият запас бих искала да напиша един такъв готин бестселър".

Като малка много искала майка й и баща й да я запишат на латино танци и да танцува като Шакира. За съжаление в Карнобат, от където е тя, няма такава школа и трябвало да я водят в друг град. За удобство, както се шегува тя, я записват на уроци по математика. Така не успява да сбъдне тази си мечта.

Как ще се промени с годините телевизията, лесно ли се влиза в обувките на Мира Добрева, ако можеше да напише първият бланк на новините, как би започнал той, как се промени животът й след като стана майка и още от интересните истории на Боряна Граматикова в подкаста "24 часа от живота" в сайта на "24 часа" и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X