Напишете дума/думи за търсене

За Галена Великова ритъмът е в човека и всяко “дърво” може да се отпусне (подкаст)

Галена Великова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Галена Великова и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

Освен юрист и доктор на спортните науки по танцова терапия съдията в Dancing Stars Галена Великова е вицешампион на Европа и петкратен шампион на Гърция по латиноамерикански танци.

Според нея всеки може да танцува, дори и най-голямото “дърво”, защото ритъмът е в човека, друг е въпросът кой колко се отпуска и си позволява.

За пръв път стъпва в залата за състезателни танци на 8: “Запали ме блясъкът на роклите, а когато започнах да получавам купи и медали, любовта към танците пламна повече”, разказва тя в подкаста “24 часа от живота”.

Като съдия Галева е част от най-престижните конкурси по спортни танци и в над 16 тв формата в различни държави. През 2019 г. е поканена за жури в шоуто на телевизия CBS - The World's Best. “Беше голяма чест да съм част от това предаване с актрисата Дрю Баримор и Джеймс Кордън. Състезаваха се едни от най-добрите от цял свят, победи индийски пианист, който спечели 1 000 000 долара.”

Благодарение на танците Галена се научава да си поставя цели и да ги постига с много усилена и дисциплинирана работа. Затова извън сцената е много сериозна и консервативна. “Забелязвам, че и голямата ми дъщеря е същата. Предсказуема съм - например, винаги сядам на един и същи стол”, признава съдията по спортни танци.

На какво иска да научи двете си дъщери, защо спортните танци са сред най-скъпите спортове, как успява с танцова терапия да лекува и още от интересните истории на Галена Великова в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X