Напишете дума/думи за търсене

4 малки неща, които трябва да правим всеки ден за добра психическа форма

Повторното свързване с тялото ви може да направи чудеса с ума ви.
Всички сме постоянно заети, независимо дали става въпрос за жонглиране с работа. училище, семейство или всичко накуп. Ето защо е толкова важно да намерим начини да се отпускаме и да се погрижим за психичното си здраве.
Но как може да направим това, без да добавя още задачи в деня си?

Лицензираният терапевт Кат Хогард Уогли споделя своите методи за релаксация, които гарантирано подобряват психичното здраве.

1. Прекъснете връзката с работата си
Ако искате да подобрите психичното си здраве, важно е да се откъснете от работния ден. Отделянето на време за прекъсване на връзката ви позволява да натиснете бутона за нулиране и да се презаредите.

„Най-добрият начин да направите това, е като записвате мислите си в дневник", обяснява Уагли. Пишете за работния си ден и всички останали мисли, които имате. Добавете коментари или въпроси, които искате да запазите за следващия работен ден, след което затворете тефтера.

Воденето на дневник ви позволява да размишлявате, което може да ви помогне да обработите и след това да се откъснете от мислите си. След воденето на дневник прекарайте 30 минути в гледане на любимия си сериал или в компанията на видеоигри.

„Участието в развлечения ни помага да отвлечем вниманието от нашите безполезни мисли", обяснява Уагли.

Университетът на Бирмингам Сити също предполага, че да се насладите на здравословна доза забавление, е:
Чудесен източник на съвети.
Помага за изграждането на виртуални социални връзки.
Подобрява общото настроение.

2. Свържете се отново с важните хора в живота си

Друг начин да подобрите психичното си здраве е като се свържете отново с вашия партньор, приятели или семейство.
Просто се обадете на някого или поговорете с половинката си след работа, но не забравяйте да се съсредоточите върху разговора и да избягвате разсейването.

Както Better Health Channel прокламира, „Ползите от социалните връзки и доброто психично здраве са многобройни."

Свързването с околните помага за намаляване на тревожността и депресията. Освен това хората със силни връзки са склонни да имат високо самочувствие, съпричастност и доверие в отношенията. В информация на Better Health Channel също се съобщава, че хората със силни връзки имат по-силна имунна система.
От друга страна, самотата се свързва с по-лоши модели на сън, по-високо кръвно налягане и по-високи нива на стрес.

3. Създайте нещо ново
„Отделете 15-20 минути, за да станете креативни", съветва Уагли. Независимо дали става въпрос за сглобяване на пъзел, рисуване, писане или изобретяване на нова готварска рецепта, оставянето на творчеството ви да потече значително подобрява психичното ви здраве.

Да бъдеш креативен, може да помогне за увеличаване на положителните емоции, намаляване на симптомите на депресия и тревожност и подобряване на функцията на нашата имунна система.

Освен това креативността помага да се освободите от безполезни мисли, които вероятно все още носите от работата си.

4. Отделете време, за да се съсредоточите върху себе си
„Независимо дали се накисвате в релаксираща вана или се изгубвате в хубава книга, практикуването на внимание ви позволява да се свържете със заобикалящата ви среда, без да се чувствате принудени да създавате нещо", казва Уагли.

Отделяйки време за себе си, не забравяйте да изключите цялата електроника. Въпросът е да се заземите обратно към реалността.

Според NIH News In Health тези, които практикуват внимателност, имат по-голям ентусиазъм за живота и по-добро време за почивка. Освен това е доказано, че дейности като медитация намаляват както тревожността, така и агресията.

Независимо дали обичате медитация, йога или просто тренирате, практикуването на техники за осъзнатост всеки ден ще ви помогне да се отпуснете по-лесно.
Като включите тези дейности във вечерите си и ги разпределите, вие си давате малко лично време да се отпуснете и да се свържете отново със себе си. С течение на времето това може да доведе до по-добро психично здраве.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X