Напишете дума/думи за търсене

5 болезнено честни признака, че сте лоша половинка

Какво се случва, когато започнете да се питате дали усилията, които полагате за това връзката ви да върви, си заслужават? Изглежда, че лошите времена надделяват над добрите и то от дълго време. Това, което обикновено се случва, когато стигнем до тази точка, е, че обвиняваме половинката си, че е жалко подобие на партньор и подхранваме негодуванието си към него с фантазии за развод или раздяла.

Но чакайте малко. Нека спрем с мисълта за раздяла за момент. Бракът и изобщо романтичните отношения изискват работа, но това е нищо в сравнение с усилията и работата, които раздялата изисква. След като връзката приключи, вие и вашият партньор ставате противници, които трябва да се споразумеят относно попечителството над детето, общите финанси и притежанията на движимо и недвижимо имущество. Няма нищо лесно в това.

Не може просто да се разведете или разделите и трудната част да свърши. Животът ви остава здраво свързан с другия човек (чрез деца и в някои случаи с общи кредити) за години напред.

Преди да решите, че във вашия партньор е проблемът и да се убедите, че той и отношенията ви са за еднократна употреба, направете пауза и се запитайте дали случайно вие не сте този с отвратителното отношение във връзката си.

1. Водите си списък за всяка грешка
Може дори да избухвате в гняв или да правите се тръшкате от съжаление, когато половинката ви не се подчини на волята ви, за да го накарате да се държи по-добре. Така или иначе, ако направи грешка, вие му я посочвате. Това кара партньора ви да се чувства омаловажаван, тормозен и нещастен. Той иска да ви няма, когато се държите така, и колкото по-дълго продължава това ваше поведение, толкова по-малко иска дори да се опитва да ви угоди (или да се примири с егоцентризма ви).

2. Напълвате графика си така, че нямате никакво време за партньора си
Животът е натоварен и вашите мечти, желания и отговорности са важни. Обаче здравето на връзката е толкова важно, колкото и индивидуалните ви желания или притеснения. Пренебрегването на партньора ви подхранва негодувание и вбива по-дълбок клин между вас и него. В крайна сметка никой не иска половинка, която непрекъснато го отблъсква.

3. Звукът на гласа на половинката (или дъвчене, или дишане) ви стърже по нервите
Настръхвате, когато отвори уста, защото знаете, че ще каже или направи нещо, което намирате за досадно. Преструвате се, че не чувате партньора си или правите почти всичко, за да го избегнете.

Когато човекът, който е обещал да ви обича и приеме най-много от особеностите ви се държи така, сякаш самото ви дишане е отвратителна обида за него, вие се чувствате измъчени и унизени. Защо някой би искал да отвори сърцето си за някого, който го презира?

4. Смятате, че той „никога не се променя" (когато всъщност се е променил)
Толкова сте заети да мислите, че вашият партньор е същият човек, с когото сте се запознали, че когато „общувате", всичко, за което говорите, сте вие ​​и това, което искате. Той се чувства омаловажаван и маловажен за вас. Непрекъснато се чуди дали опитът да накарат връзката да работи изобщо си струва - вашият егоизъм заглушава всички усилия, които полагат в полза на отношенията ви.

5. Недоволствате от всяка минута, която прекарва далеч от вас
Във вашата глава романтичните отношения означават, че вие ​​„притежавате" половинката си. Че човекът до вас ви „дължи" цялото си внимание, освен ако не прави нещо, което одобрявате или сте му „позволили" да направи. Никой не иска някой да го контролира по този начин - това е робство, а не връзка. Вашият партньор, който има свой собствен живот, не ви предава. Да се ​​опитвате да контролирате неговото съществуване обаче, е предателство за него.

Истината е, че понякога всички сме скапани половинки. Това не означава, че всичко е загубено, а че е време да поемете отговорност за ролята, която играете в отравянето на връзката, от която твърдите, че сте толкова потиснати. Може би е по-добре да пропуснете тичането до офиса на бракоразводния адвокат и вместо това да се насочите към кабинета на семеен терапевт. Може би трябва да поработите върху промяната на себе си, преди да захвърлите партньора и връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X