Напишете дума/думи за търсене

3 начина да съживим връзката си след период на емоционално откъсване

„Имам чувството, че вече не те познавам."

Това са думи, които никой не иска да чуе в романтичните си отношения. Липсата на интимност води до емоционално откъсване. Да се ​​чувстваш емоционално откъснат от партньора си, е плашещо. В началото сте си обещали да се обичате и да се цените цял живот, но вече са минали 5, 10 или 20 години от връзката, а сега се мъчите да си спомните защо изобщо сте започнали да обичате човека до себе си.

Когато емоционалното разединение се установи, двойките започват да се чувстват изолирани и безнадеждни. Подобно на две лодки, разделени в морето, изглежда невъзможно да намерите пътя обратно една към друга. За щастие, не е невъзможно да се коригират тези проблеми с емоционалната интимност.
Не пренебрегвайте усещането на любимия човек за откъснатост, дори ако не споделяте това чувство.

Как да съживите връзката си след период на емоционално откъсване?

1. Отговорете на въпроса "Как стигнахме дотук?"
Спомняте ли си времето, когато сте се чувствали обгрижвани и сигурни във връзката си? Сравнете този период с настоящата си ситуация. Какво правите по-различно? Вероятно вие и вашата по-добра половина сте удовлетворили трите поведенчески елемента, които са необходими за силна интимна и емоционална връзка: достъпност, отзивчивост и подкрепа. Достъпността е свързана с това колко често сте наоколо и сте на разположение един за друг.

Жена ви постоянно ли е заета с децата? Съпругът ви работохолик ли е? Когато имате почивка, прекарвате ли я с приятелите си, далеч от половинката си? Това са важни въпроси, които трябва да зададете. Определете какво в живота ви ви държи далеч един от друг. Да речем, че отделяте време един за друг. Колко отзивчиви сте през това време? Отзивчивостта означава да слушате, да се ангажирате, да се смеете и като цяло да присъствате в настоящето с половинката си.

Насрочването на среща няма да помогне, освен ако не сте сигурни, че е качествена среща, изпълнена с разговори и обич. Среща с неотзивчив партньор може да се почувства толкова отчуждаваща, че да ви възпира да планирате повече срещи в бъдеще. И накрая, покажете подкрепа на партньора си. Емоционалните връзки процъфтяват в отношенията, където двойките се подкрепят взаимно. Връзката ви може да пострада, защото не може да говорите, без да се заяждате и критикувате един друг. В резултат на това избягвате да говорите и да бъдете около себе си, знаейки, че това ще завърши с отхвърляне. Признаването и утвърждаването на положителния принос на другия за връзката е от решаващо значение.


2. Идентифицирайте слабите си места
Разберете кое от трите поведения вие и вашата половинка не практикувате и защо. Работата, децата, новите приятели, здравословните проблеми и скръбта са често срещани пречки за емоционалните връзки и могат да попречат на партньорите да се държат здравословно.

3. Намерете и приложете средства за защита
Знанието е половината от битката, но сега е време за действие. Измислете начини да укрепите слабите си места и да продължите напред с тях. Това е трудно, така че ето списък с потенциални средства за защита, които може да приложите към вашата ситуация.

- Планирайте времето за свързване
Отбележете дата в календара. Ако достъпността е вашият основен проблем, тогава трябва да се ангажирате с това, сякаш е важна професионална среща. Направете резервация за вечеря, организирайте почивка през уикенда или наемете детегледачка предварително. По този начин планът става по-конкретен и е по-малко вероятно да се откажете от задължението си. Ако може, стремете се към две срещи седмично. Дори и да е толкова просто, колкото да отидете на кино, да вечеряте заедно или да се срещнете с приятели, направете го. Тези малки взаимодействия са много важни за вашата емоционална връзка.

- Споделете вашите мисли
Прочетохте хубава книга? Чухте интересна история? Споделете го! Двойките, които говорят за своите вярвания, идеологии, интереси и идеи, имат по-силни връзки. Никога не трябва да се чувствате неудобно или уплашени да споделяте мислите си с половинката си.

Това е свързано с отзивчивост (стимулиране на ангажираност и връзка) и подкрепа (приемане на тази ангажираност без осъждане).

- Въведете забрана за мобилни телефони
Свързването с любимия ви е трудно, ако той е погълнат от смартфона си всеки път, когато сте заедно. Отзивчивостта излиза през прозореца в тези ситуации. Когато сте на вечеря, дръжте телефона без звук и го пъхнете дълбоко в чантата или джоба си. Принудете се да останете присъстващи и ще имате по-добър разговор и връзка с любимия човек.

- Празнувайте повече
Промоция, годишнина, перфектно свършена задача - независимо от заслугите на постижението, опитайте се да се поздравите и отпразнувате взаимно. Самото казване „Гордея се с теб" ще помогне много, но направете крачка напред. Изненадайте половинката си с картичка, домашно приготвена храна, цветя, балони - всичко, което да покаже, че сте инвестирали в щастието на човека до вас и да подкрепите неговите постижения.

След като вече знаете как да спасите брака си от липсата на интимна връзка, е време да действате сега. Чувството за емоционална дистанция не е проблем, който ще се оправи с времето. В действителност прекъсването на връзката е склонно да се влоши, когато не успеете да го разрешите, така че започнете да работите върху тези проблеми сега, преди да е станало твърде късно да спасите връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X