Напишете дума/думи за търсене

3 начина да спасим брака си и да имаме здрава връзка

След като вече знаете кои са трите смъртоносни грешки на романтичните отношения, ви представяме и трите начина, които ще ви помогнат да спасите брака си и да имате здрава и дълга връзка.

1. Споделяйте вашите чувства и нужди и отделете време да говорите за тях
Един от най-добрите начини да предотвратите противопехотната мина на конфликта да саботира живота на любовта е да се посветите на смело общуване. Това означава да предизвикате себе си да излъчвате това, от което се нуждаете и което чувствате.
В началото може да се почувствате уязвими. След практика това може да стане по-лесно и да спаси брака ви.

Може да опитате нещо ала „Скъпи, когато оставяш чинии в мивката, се чувствам стресирана ненужно. Как може да решим това заедно?"
След като отворите линията за комуникация, може да продължите с: „Благодаря, че ме чу. Не мислиш ли, че поставянето им в съдомиялната ще работи и за двама ни?"

2. Ценете партньора си за всичко добро
Както споменахме в статията за грешките, които убиват брака, хората, които правят нещо заради получена към тях критика, няма да бъдат мотивирани в дългосрочен план. Поведенческите проучвания показват силата и ефективността на положителното подсилване за дългосрочна промяна на поведението.

Понякога гордостта ни пречи да посочим добрите дела, които нашата половинка прави - особено ако сме й били ядосани. Ако не се отървем от това, ние саботираме връзката си.

Да дадеш на някого положително подкрепление, не е начин да кажеш колко е страхотен той.
Вместо това кажете: „Независимо дали съм ти бил ядосан или не, ще променя нашата динамика, като ти кажа какво харесвам. И ще започна, като оценя такъв вид поведение, когато го покажеш."

Всеки ден е възможност за вас да преместите връзката си в по-блажено място, когато си поставите за цел да откриете доброто, което вече се случва около вас, и да привлечете вниманието на съпруга си към него.

3. Свързвайте се за нелогистични неща всеки ден
Някои съпрузи влизат в коловоз, където са спрели да поддържат романтика и вместо това управляват брака си като бизнес.
Здравите връзки и бракове се нуждаят от баланс между съвместно вземане на решения, както и приятни моменти на забавление, удоволствие, веселие, щуротии или споделяне на истории. Може да върнете баланса във връзката си, като създадете повече от тези силно свързващи моменти, които ви сближават

Без значение колко сте заети, има много начини да създадете положителни преживявания за вас и човека, за когото сте се оженили или с когото имате връзка.
Те ви карат да се чувствате като отново в един отбор, че искате да правите неща един за друг — не по задължение, а от любов.

Не е ли това целта?

Ако искате да върнете малко радост в брака или връзката си, може да опитате следното:
- Прекарайте 5 минути в даване/получаване на нежно докосване, като разтриване на краката или галене на лицето.
- Създайте начини за свързване, преди да излезете или когато се приберете у дома, дори ако това е просто споделяне на това, което очаквате с нетърпение, или питане на партньора ви за най-важните моменти от деня му.
- Направете ритуал за свързване за няколко минути преди лягане, дори ако имате различни часове за лягане. Може да говорите за това, за което сте благодарни. Говоренето между чаршафите ви помага да излезете от главата си и да се почувствате свързани с половинката си.

Ако желаете да изпробвате тези съвети и се чудите дали ще проработят, тогава е полезно да знаете, че много бракове са възстановени благодарение на тях.

Вземането на решение, че днес е денят да започнете да прилагате някои нови насоки във връзката си, може да ги превърне в лесни навици, които поддържат любовта ви жива за цял живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X