Напишете дума/думи за търсене

Брачни съвети за силно чувствителни жени

Често срещано явление в света на романтичните връзки е двойката да е съставена от силно чувствителна жена и недотам чувствителен мъж.
Тази динамика се появява често в семейните консултации - понякога поради недоволството на жената, а понякога поради недоволството на мъжа.

Какво трябва да имат предвид силно чувствителните жени, омъжени за мъже, които не са като тях?

Чувствителност
Вашият съпруг, който не е особено чувствителен, може да не иска да говори на дълбоки теми през цялото време или почти никога, но е вероятно той да е по-добър за вас от някой артистичен господин, който говори в дълбочина, но е склонен към депресия и тревожност. Защото, когато сте затрупани с нещата от живота, човек, който не е свръхчувствителен, може да поеме бремето върху себе си, тъй като почти нищо не кара сърдечната му честота да се отклонява от нормалния ритъм.

Разбиране на това коя сте
Ако може да влезете във вашата машина на времето и да се уверите, че съпругът ви наистина разбира, че сте много чувствителни, тогава ще имате повече късмет. Ако не можете, опитайте се да го образовате.


Спорове с него
Не се опитвайте да промените вътрешния си свят. Но правете компромиси, без да казвате, че партньорът ви е гадно копеле, защото заради него сте преобърнали целия си свят. Спазвайте деликатен баланс.

Правете повече секс
Буквално по всяко време, когато може да си го позволите. Помолете го да отиде на работа по-късно или седнете върху гръдния му кош веднага след като децата заспят. В 90% от случаите това тотално променя брака към добро.

Лично пространство
Уверете се, че всички знаят, че когато вратата на мама е затворена и някой от семейството реши да прекрачи прага на тази одая, това е също толкова лошо, колкото да събудите спящо бясно куче.

Нуждаете се от време насаме, иначе ще детонирате ядрената бомба, назряла у вас. Ако съпругът ви не може да разбере това, набийте го в главата му с комбинация от блок схеми, диаграми и диорами.

Ако все още се оплаква, заплашвайте го с дълбоки разговори на тази тема всеки ден, докато не отстъпи. Не позволявайте на егото или безпокойството ви да ви пречат.

Разбиране помежду ви
И най-важното - опитайте се да разберете гледната точка на съпруга си и винаги, когато е възможно, предайте своето разбиране. Поемете пълна собственост върху често трудния си характер. Във функционалния брак няма „Аз“, а „Ние”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X