Напишете дума/думи за търсене

Правете това, ако либидото ви се разминава с това на партньора

Вие и вашият партньор имате ли несъответстващо либидо? Единият от вас има ли интензивно сексуално желание, докато на другия изобщо не му минава мисълта за секс? Това със сигурност може да превърне интимността в докачлива тема.

Склонността на един от партньорите да отблъсква другия може да е повтарящо се поведение и резултат от несъответстващи нива на либидото или несъответстващи сексуални стимули.
В днешно време ниският сексуален нагон е невероятно често срещан.

Нормално е човекът с по-високо либидо да се „срамува” от сексуалните си нужди след постоянно отхвърляне от страна на половинката си. Нормално е и този с по-ниското либидо да се чувства притиснат, неадекватен или „търсен” само за секс.

С две думи, ако вие и вашият партньор се чувствате на светлинни години един от друг, разделени от сексуалните си нужди, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, за да направите тази част от връзката ви по-малко обезсърчаваща и некомфортна.

1. Практикувайте съпричастност и общуване

Това са такива основни практики във всяка връзка, въпреки че понякога може да е трудно да сте съпричастни с другия, когато сте засипани от безпокойството. Забавете темпото, дишайте и говорете като възрастни в зона, свободна от осъждане. Споделяйте как се чувствате и признавайте чувствата си по щекотливата сексуална тематика.

2. Уважавайте взаимно границите и несексуалните качества

Друга огромна съставка за солидна връзка са границите. Респектиращо е да имате разумни граници, независимо дали това означава да не правите домашна порнокасета или да сте интимни два или три пъти седмично.
Освен това, ако и двамата сте достойни човешки същества, вие ще уважавате несексуалните качества на другия. Това е особено важно за тези с по-ниско либидо.
Хората са многоизмерни същества, а не секскукли. Напомняйте си често за другите невероятни качества на партньора си, които са една от причините, поради които двамата сте се влюбили.

3. Открийте какво ви вълнува

Независимо дали сте отгледани в сексуално отрицателна среда или защото не сте получавали достатъчно качествено сексуално удоволствие, може да сте изключени от тялото си и да не знаете какво запалва огъня ви.
Любящ и търпелив партньор ще ви помогне да откриете какво стимулира вашите сексуални сокове или ще ви даде място да разберете сами. Мастурбацията може да бъде добро място за започване на преоткриване на тялото ви.

4. Намерете щастлив медиатор между вашите сексуални желания

Намерете какво работи за двама ви, независимо дали това е фелацио, разиграване на сексуална фантазия или друг метод за материализиране на оргазма.
Може дори да посетите сексуалната терапия в краен случай. Работете заедно по този проблем и рано или късно плътската ви интимност отново ще закрачи в правилния ритъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X