Напишете дума/думи за търсене

Сексът не е касова бележка

Много двойки имат кодова дума, жест или поглед за секс. По този начин те сигнализират на другия, че имат желание към него.

Но дори и най-избуялата страст понякога се поуморява от рутината, а това може да разбие хармонията в една връзка.

Сексът е един от еликсирите на живота, някои го смятат за универсално лечебно средство. Чувствеността, с която се разменят ласки, дарява утеха, създава интимност, зарежда с жажда за живот.

И въпреки това желанието за правене на любов минава през различни фази. Има периоди, когато се възпламенявате от един настойчив поглед или нежно докосване. И такива, в които всичко, което искате да направите, е просто да се гушнете в другия.

Понякога се случва и единият от двамата да прави секс насила.

Ако този, който има по-малки сексуални потребности, се подчини на другия, за него сексът от удоволствие и страст се превръща в задължение. Тогава желанието намалява с всеки изминал ден, а неизказаното му недоволство ще се отрази на цялата връзка.

Този, който само се преструва, че се люби с желание, рано или късно ще си „отмъсти“ в други области от съвместния живот.

Не възприемайте секса като касова бележка. Само когато той е спонтанен и желанието е взаимно, връзката ви ще бъде здрава. Не пускайте в главата си чувство за вина, ако в определен момент не желаете партньора си, толкова страстно, колкото той вас, или пък изобщо.

Ако пък вие сте „потърпевшият“ от липса на либидо в партньора си, тогава най-добре пробвайте да се откажете от позицията на гневен родител. Не изисквайте от любимия си любов насила. Не го упреквайте, а поговорете за нещата, които го тревожат и които може да да причина за липса на сексуално желание. Помислете върху вашите изисквания. Дали са адекватни и посилни не само за вас, но и за другия. В крайна сметка, сексът не е разписка, която се издава в края на деня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X