Напишете дума/думи за търсене

Най-разпространените причини за развод

Човек и добре да живее, понякога се жени, а друг път се и развежда.

На никого не му се вярва, че любовта му може да завърши в бракоразводна зала.

Проучванията сочат, че шансът на един брак да оцелее е само 50 процента, ако партньорите не полагат усилия за поддържане на отношенията си в най-обичливата им форма.

Кои са 7-те най-разпространени причини за разлъката между съпрузите?

Ревност, свързана със социалните медии

Неотдавнашно проучване, проведено от Хавайския университет и университета в Мисури, откри, че социалните мрежи и по-специално Facebook, биха могли да окажат неблагоприятно въздействие върху отношенията, които все още не са "зрели". За такива се смятат връзките над 3 години.

Учените са открили, че колкото повече човек, който има връзка, използва Facebook, толкова по-вероятно е той да следи какво прави партньора му в интернет пространството, което може да доведе до чувство на ревност.

Разлика в отношението към парите

Разбира се, повечето младоженци твърдят, че ще останат заедно в богатство и бедност. Това обаче не означава, че единият от двамата ще скача от радост, ако все не може да закърпите положението до заплата, тъй като всеки месец половинката му си купува я нов парфюм, я нови гуми за колата.

Освен това преди да встъпите в брак, бъдете нащрек за хора, които имат достатъчно добра заплата, а постоянно живеят на кредити, които карат прекалено скъпи автомобили, а все още живеят под наем. Това са предупредителни знаци за липса на всякаква финансова култура.

Проблеми с интимността

Чували ли сте за кризата на брака през 7-та година, нали? Загубата на интимност, привързаност и привличане след първите седем години на брака е нещо реално и може да е повод за развод.

Скуката е друг фактор, както и рутината, в която са се оплели съпрузите. Липсата на либидо може да бъде преодоляна с помощта на секстерапевт, но липсата на обич – едва ли.

Страх от конфликт

Дори и най-здравите двойки имат моменти, когато разклащат брачната лодка.

Тези моменти могат да варират от нещо съвсем дребно като вдигането на тоалетната седалка до взимането на децата от училище. Но независимо от мащаба, ако проблемът не бъде признат, то в даден момент негодуванието ще стане грандиозно.

Двойките, които избягват конфликти, или тези, които не могат да комуникират конструктивно, са по-обречени на провал.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X