Напишете дума/думи за търсене

4 начина, по които тази емоция прави хората брутално непривлекателни

Ревността е едно от нещата, които могат да причинят големи разриви в едни романтични отношения. Наричана е често „убиец на връзки".
Вие ли сте този във връзката, който е склонен да ревнува? Забелязвате ли признаците на ревност и мислите, че вашият партньор ви ревнува? И двамата проявявате ли ревност в различни моменти от отношенията си?

Искате ли да разберете този феномен по-добре и да знаете как да спрете да ревнувате?
На първо място трябва да разберете причините за ревността.

Кои са четирите непривлекателни неща, които се случват, когато ревнувате човека до вас?

1. Чувствате се несигурни, независимо дали го осъзнавате или не
Първата причина за ревността е несигурността, която се проявява като съзнателна или подсъзнателна. Когато е съзнателна, вие осъзнавате, че не се чувствате достатъчно добре. Не смятате, че заслужавате своя партньор или щастлива връзка. Когато е подсъзнателно, не се забавлявате с мисли, че не сте достатъчно добри, но постоянно пускате "дискове", които свирят в главата ви, за това как не заслужавате щастие.

Винаги, когато връзката ви започне да се усеща по-добре, отколкото си мислите, че трябва да бъде, започвате да се самосаботирате, което е израз на ревност. Чакате партньорът ви да намери някой по-добър и да ви напусне. Тъй като сте винаги бдителни и следите за най-малки признаци на отклонение, може да тласнете себе си и любимия си човек към емоционална нестабилност с вашите подозрения и обвинения.

Толкова сте сигурни, че той ще ви изневери, че следите много внимателно всеки негов ход. Обвинявате го в неща, за които не сте сигурни дали са истина. Вие нарушавате личното му пространство на всяка крачка - проверявате мобилния му телефон, четете имейла му, следите го из града.

Какво може да направите?
Спрете се! Вземете решение да се доверите на партньора си. Доверието е поведение. Тренирайте вътрешен диалог, който започнете да водите, когато изпитвате ревност. Кажете си, че заслужавате щастие.
Вие заслужавате прекрасна връзка. Вашият съпруг или партньор ви обича. От всички хора на света той е избрал вас. Продължавайте да си казвате тези неща, докато не им повярвате.

2. Спотайвате се в миналото
Понякога ревността произтича от минали преживявания: някой от предишна връзка ви е изневерил или може би сте гледали някого, на когото държите, да преминава през това изпитание с партньора си. Може би човекът до вас ви е изневерил по време на по-ранна част от отношенията ви.

Какво може да направите?
Ако преживяването включва човек, различен от настоящата ви половинка, напомнете си, че партньорът ви не е направил нищо лошо. Помнете, че може да го прогоните със своята ревност и да създадете самото преживяване на вашия страх.

Ако човекът, който е изневерил, е вашият съпруг или настоящ партньор, напомнете си, че сте решили или сте се ангажирали да му простите. Всеки може да сгреши веднъж, а вие сте решили да му дадете още един шанс. Когато поемете този ангажимент, трябва да спрете да го наказвате за миналите му недискретности и да му се доверите.


3. Ставате контролиращи, може би без дори да го осъзнавате
Друга форма на ревност идва от вярването, че вашият партньор ви принадлежи. Когато имате това мислене, той няма право дори да говори с друг човек от вашия пол. Ако той дори погледне към някого другиго, вие му се нахвърляте на секундата.

Проблемът с това е, че ревността никога не е привлекателна. Всеки път, когато обвинявате хората в неща, които не правят, увеличавате шансовете те да го направят, за да ви навредят. В крайна сметка вие ги наказвате, сякаш са виновни, така че защо да не извършат престъплението?

Не забравяйте, че не притежавате никого. Вашият партньор има свободната воля да бъде с вас толкова дълго, колкото пожелае, и ще ви напусне, когато реши. Не може да го контролирате да живее живот, който не иска да живее.

Какво може да направите?

Напомнете си, че ще бъде по-вероятно да останат свързан с вас, ако сте добри с него.

4. Привързвате се упорито към статуквото
Друга основна причина за ревността е убеждението, че чувствата никога не трябва да се променят. Влюбихте се във вашия партньор. Бяхте съвместими, споделихте неща, може и да имате деца.

Въпреки че всичко това е вярно, нещата се променят. Хората могат да се отдалечат един от друг. Може да срещнете някого, който да ви подкоси краката. Когато постоянно вярвате, че нещата никога не трябва да се променят, особено чувствата ви един към друг, когато те се променят, възниква ревност.

Какво може да направите?
Ако това се случи във връзката ви, опитайте се да се свържете с цитата на д-р Сюс: „Не плачи, защото е свършило, усмихни се, защото се е случило." Знайте, че това, което сте споделили с вашия партньор, е било много истинско и специално за времето, когато сте го споделяли. Когато нещата се променят, приемете промяната грациозно. Ревността няма да помогне на ситуацията.

Дори ако може да го накарате да остане с вас, искате ли това да е заради вината, която изпитва, или от задължения, а не поради избор? И дори да има минал инцидент, който ви е довел до ревност сега, знайте, че никога няма да поправите връзката си, освен ако наистина не простите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X